Tel: +40 720 342 122

Povești de succes – Paul Lucaci

Citește povestea de succes a lui Paul. A urmat cursul de Software Tester și apoi s-a angajat în domeniu.
Felicitări Paul pentru participarea activă la curs, perseverența în a asimila cât mai multe cunoștințe, reușind astfel să obții un job în IT!
Mult succes în cariera de Software Tester!

 

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului? Ce studii ai urmat?
Înainte și în timpul cursului am fost inginer proiectant instalații pentru construcții.

 

De unde ai aflat de Azimut Vision?
Cred că de pe Facebook sau alte rețele de socializare. Mi-a apărut o reclamă.

 

Care a fost motivul pentru care te-ai hotărât să faci acest curs la noi?
Da, căutam o firmă care predă cursuri strict pe Automation, nu și pe Manual. Cred că Azimut e singura din Cluj, care le oferă separat.

 

Sursă foto: Paul Lucaci

 

Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări?
Așteptările mele au fost ca informația să fie mai bine structurată decât aș fi putut să o fac eu singur și cu programa pusă la punct. În principiu am primit tot ce mă așteptam și câteva lucruri în plus.

 

 

Cum a fost interacțiunea cu instructorul?
În proporție de 70% a contat el, modul de predare și faptul că a avut disponibilitate oricând, în timpul și în afara cursului pentru a ne ajuta și a ne rezolva problemele întâmpinate pe parcurs.

 

 

 

 

Ce ți-a plăcut / nu ți-a plăcut la curs?
Cel mai mult a ieșit în evidență, după cum ziceam Alex, pentru că a dus cursul la un alt nivel, a depășit puțin programa pe care o avea dinainte, însemnând că am făcut cursul de Automation cu tot ce era necesar să învățăm pentru Automation și am mers un pic extra cu baze de date, ceea ce era unexpected.

 

Ce ți s-a părut cel mai greu în cadrul cursului?
Nu știu neapărat dacă a fost greu, a fost puțin obositor timpul scurt în care s-a comansat toată materia. Adică foarte multe informații într-un timp foarte scurt și trebuie să ai disponibilitate, să ții pasul cu cursul.

 

 

Cât de mult a contat studiul individual și curiozitatea pe parcursul cursului?
Cred că fără studiul individual nu aș fi reușit să fac ceva doar cu acest curs, deoarece acesta se bazează doar pe Testare Automata, iar pentru angajarea în domeniu e nevoie și de Testare Manuală. Astfel, mi-am propus și am reușit să învăț singur.
La partea de Automation, la finalul cursului ar fi trebuit să avem un proiect, să susținem un examen, iar eu am reușit pe parcursul cursului să am 6 – 7 proiecte. Cred că dacă nu exersam extra acasă față de proiectul pe care trebuia să îl am obligatoriu nu cred că îmi era la fel de ușor să îmi găsesc un loc de muncă.

 

 

Dacă nu ar fi fost și cursul de Automation, crezi că te puteai angaja doar pe baza a ceea ce ai învățat la Testare Manuală ?
Nu, ce am reușit să învăț de unul singur pentru Testare Manuală a fost cât să acopăr necesarul basic, care să completeze Automation pentru un job. Dacă nu aș fi făcut cursul de Automation și aș fi învățat singur cât am învățat din Manual, nu cred ca aveam vreo șansă pentru un job. Ce am învățat pentru Testare Manuală a fost doar o mică completare, ca să am pachetul complet.

 

Unde lucrezi în momentul de față? Pe ce post? Ai început cu un internship în cadrul firmei sau direct cu un job?
Lucrez la compania SMEDIX. Postul exact este Tester Software QA. Momentan, procentele sunt cam 70% Testare Manuală  și 30% Testare Automată. Deocamdată, fiind pe un proiect nou, încă nu am ajuns la partea de Testare Automată cu proiectul.
Sunt angajat cu normă întreagă. Am avut trei săptămâni de training.

 

Prin câte interviuri ai trecut la firmă? Ai dat un test, ai arătat proiecte făcute de tine în cadrul interviului?
Cred că interviuri au fost mai multe, dar ca firme la care am dat interviu, undeva la cinci – șase.
Au fost mai multe, pentru că la unele firme am avut o serie mai lungă de interviuri.

 

Îți place locul actual de muncă? Este lucratul în IT ceea ce te așteptai?
Da, știam dinainte de a mă înscrie la curs ce este testarea software și în ce constă munca în sine. Cursul și job-ul actual merg mână în mână cu ceea ce știam dinainte să mă apuc de curs.

 

Ai mai avut tangență înainte cu domeniul IT?
Am avut tangență cu limbaje de programare și înainte de cursul de Automation. Am încercat să învăț singur Automation pe un alt limbaj de programare și în alt environment.

Sursă foto: Paul Lucaci

 

 

Consideri că în acest domeniu este nevoie de o continuă perfectionare?
Da, ce am reușit să fac singur înainte de curs a fost să văd despre ce este vorba și să văd dacă mi-ar plăcea, dacă m-aș descurca.

 

Ce planuri ai pentru viitor? Unde te vezi peste 5 ani?
Planul obligatoriu cred că ar fi să evoluez în domeniu, să acumulez cât mai multe cunoștințe de la actualul job și de la următoarele, să devin cât mai bun, pentru că abia am început.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Deja am recomandat cursul unor prieteni.

 

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt în căutarea cursurilor în domeniu și vor să își schimbe locul actual de muncă?
Cel mai mult i-aș sfătui, dacă pot și dacă tot pe testare ar vrea să meargă, încerc să îl recomand pe Alex, pentru că el a contat foarte mult. A fost fix ce trebuie peste materia pe care oricum, cu puțin efort o poți găsi singur pe internet, dar nu la fel de bine structurată, nu cu închegarea cu care vine un curs. De asta am ales și eu un curs, și să nu învăț singur, dar cel mai mult contează să ai sprijin, să aibă cine să te ajute și cine să îți explice în timp real ce nu ai înțeles.