Tel: +40 720 342 122

Povești de Succes – Mircea

Citește povestea de succes a lui Mircea. A urmat cursul de Software Tester și apoi s-a angajat în domeniu.

Felicitări Mircea și o promovare cât mai rapidă la nivelul următor!

 

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului? Ce studii ai urmat? Ce te-a determinat să urmezi un curs de IT?
La bază sunt inginer constructor. Am termnat Facultatea de Construcții în Cluj-Napoca și un master cu specializarea în Evaluări Imobiliare și Managementul Proiectelor. După ce am condus și finalizat cu succes mai multe proiecte în țară și în străinătate, am decis să fac o schimbare. IT-ul a fost și este o pasiune pe care am dorit să o urmez și ca atare am cautat un curs acredit în domeniul testării, pentru a-mi servi ca rampă de lansare în acest domeniu.

 

Care a fost motivul pentru care te-ai hotărât să faci acest curs la noi?
Au fost mai multe aspecte pe care le-am luat în calcul înainte de a alege unde să fac acest curs. Am căutat ca orele de curs să fie în timpul săptămânii, iar numărul de ore să fie cât mai ridicat. Mă interesa ca acest curs să cuprinda atât partea de testare manuală, cât și cea de automation, pentru că am considerat că este mai bine să le fac pe ambele și să fie în Cluj. Am căutat mult pe internet, am comparat ofertele și a voastră mi s-a părut cea mai potrivită și mai avantajoasă din punctul meu de vedere.

 

 

Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări?
În primul rând am avut așteptări de la mine, să asimilez cât mai mult atât de la mentor cât și de la cei din jurul meu. Alte așteptări au fost legate de a primi cât mai multe informații, de a învăța cât mai mult și nu în ultimul rând să mă angajez, lucru care s-a și întamplat. Deci da, așteptările mele au fost atinse.

 

Sursă foto: Mircea

Cum ai comunicat cu instructorul?
Foarte bine. A fost mereu alături de noi, chiar și în afara cursului când  o întrebare îi scriam, iar când avea timp ne răspundea. Chiar nu am nimic să reproșez din acest punct de vedere, dimpotrivă, jos pălaria, nota 10.

 

Ce ți-a plăcut / nu ți-a plăcut la curs?
Mi-a plăcut mult faptul că mentorul venea exact din domeniu, faptul că el lucreaza ca și tester i-a permis să ne ofere exemple reale de situații pe care am putea să le întâlnim la locul de muncă, cum să procedăm în anumite situații, tips & tricks etc. Mi-a plăcut faptul că da, aveam și slide-uri la curs, care erau utile în a urma o ordine a cursului, însă discuția nu a rămas strict la ce scria pe slide-uri, efectiv ne-a învățat ce avem/vom avea nevoie să știm ca și testeri la locul de muncă. Mi-a plăcut faptul că ni s-a răspuns la orice întrebare și că atunci când voiam  să facem ceva extra aveam sprijinul și ajutorul lui. Ceva ce să nu îmi placă nu cred că a fost, dar totuți ca să zic ceva aș putea să mă leg de partea cu pandemia, că a modificat cumva mersul normal al cursurilor și a trebuit să ținem și cursuri online, însă acest lucru nu a depins de voi.

 

Ce consideri că ți-a folosit cel mai mult din ce ai învățat la curs?
Tot. Bazele de la manual care te ajută după să înțelegi la automation, faptul că mentorul a pus mare accent în a ne forma o logică, lucru care ne-a ajutat foarte mult și a făcut să ne fie mai ușor la partea de automation plus toate informațiile pe care le-am primit. Deci consider că tot ce am învățat la curs fie deja mi-a folosit, fie o să îmi folosească în viitor.

 

Ce ți s-a părut cel mai greu în cadrul cursului?
Partea de automation. Pentru a stăpânii și a progresa la partea de automation este necesară și muncă suplimentară pe langa curs, însă dacă se alocă timp suplimentar cu siguranță informațiile dobândite rămân bine întipărite în memorie. La partea de automation dacă nu îți făceai tema și nu exersai ce ai învațat la cursul de astăzi, de exemplu, era greu să ți pasul la următorul curs, de aceea e important să exersezi și acasă pentru a nu lăsa să se adune foarte multă informație pe care să nu reușești să o înveți și să o exersezi. Se poate recupera, normal, însă necesită un efort suplimentar, de aceea este important să se participe la toate cursurile, să se lucreze acasă și să se aplice ceea ce se învață la curs.

 

Te-a ajutat cursul în vederea obținerii actualului loc de muncă? (păstrarea/promovarea la locul de munca). În ce sens?
Eu zic că da. Și nu doar prin informatiile dobândite, ci și prin certificarea propriu-zisă. Și înainte de curs am aplicat pentru diverse job-uri însă nu am fost contactat de catre nimeni, insa dupa curs am fost chemat la interviu si am fost angajat. Deci eu zic ca a fost de mare ajutor cursul.

 

Ce lucruri studiate la curs ai folosit la locul de muncă?
Partea de test-case-uri, partea de regression, interacțiunea cu baza de date, Jira. Am folosit destul de multe lucruri, în special de la partea de testare manuală, deoarece momentan lucrez pe partea de testare manuală.

 

Cât de mult a contat studiul individual și curiozitatea pe parcursul cursului?
Foarte mult. Implicit și interacțiunea de la cursuri și întrebările pe care le-am pus în permanență instructorului. Este important să lucrezi, să exersezi și acasă, pe lângă orele de curs.

 

 

Unde lucrezi în momentul de față? Pe ce post?
Lucrez la o companie cu o vechime de peste 15 ani în domeniul testării pe postul de Junior Tester, urmând să susțin o evaluare pentru a trece la nivelul următor.

 

Ai început cu un internship în cadrul firmei sau direct cu un job?
Am fost angajat direct.

 

Prin câte interviuri ai trecut la firma? Ai dat un test, ai arătat proiecte făcute de tine în cadrul interviului?
Am avut parte de 3 interviuri și 2 teste, mai exact un prim interviu telefonic, un interviu pe skype, un test de engleză, un test în care trebuia să identifici 21 de neconcordanțe/greșeli într-o imagine și ultimul interviu de stabilire a ultimelor detalii și de negociere a salariului.

Sursă foto: Mircea

Îți place actual locul de muncă? Este lucratul în IT ceea ce te așteptai?
Da, sunt foarte mulțumit de faptul că am reușit să intru în domeniu într-un interval relativ scurt. Am ocazia să interacționez zilnic cu proiecte diverse și cu oameni cu experiență.

 

Ce planuri ai pentru viitor? Unde te vezi peste 5 ani?
Îmi doresc să mă dezvolt cât mai mult. Mă tentează și partea de development. Pentru viitor îmi doresc să investesc cât mai mult în mine și mă tentează și partea de freelancing.

 

Consideri că în acest domeniu este nevoie de o continuă perfecționare?
În orice domeniu este necesară o continuă perfecționare, trebuie să evoluăm în orice domeniu am lucra.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Da, cu siguranță.

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt în căutarea cursurilor în domeniu și vor să își schimbe locul actual de muncă?
Le recomand să facă cursuri la voi, sincer. Raportul calitate-pret este excelent, mentorii sunt foarte ok, oamenii din spate ne-au ajutat cu tot ce aveam nevoie, iar faptul că ați lansat această platformă de cariere este iar un plus foarte mare. Eu le-aș spune să vină la voi, dacă își doresc cu adevărat să își shimbe domeniul de activitate.