Povesti de Succes – Mircea

Citeste povestea de succes a lui Mircea. A urmat cursul de Software Tester si apoi s-a angajat in domeniu.

Felicitari Mircea si o promovare cat mai rapida la nivelul urmator!

 

Intrebare: In ce domeniu ai activat inainte de inceperea cursului? Ce studii ai urmat? Ce te-a determinat sa urmezi un curs de IT?
Raspuns: La baza sunt inginer constructor. Am termnat Facultatea de Constructii in Cluj-Napoca si un master cu specializarea in Evaluari Imobiliare si Managementul Proiectelor. Dupa ce am condus si finalizat cu succes mai multe proiecte in tara si in strainatate, am decis sa fac o schimbare. IT-ul a fost si este o pasiune pe care am dorit sa o urmez si ca atare am cautat un curs acredit in domeniul testarii, pentru a-mi servi ca rampa de lansare in acest domeniu.

 

Care a fost motivul pentru care te-ai hotarat sa faci acest curs la noi?
Au fost mai multe aspecte pe care le-am luat in calcul inainte de a alege unde sa fac acest curs. Am cautat ca orele de curs sa fie in timpul saptamanii, iar numarul de ore sa fie cat mai ridicat. Ma interesa ca acest curs sa cuprinda atat partea de testare manuala, cat si cea de automation, pt ca am considerat ca este mai bine sa le fac pe ambele si sa fie in Cluj. Am cautat mult pe internet, am comparat ofertele si a voastra mi s-a parut cea mai potrivita si mai avantajoasa din punctul meu de vedere.

 

 

Ce asteptari ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste asteptari?
In primul rand am avut asteptari de la mine, sa asimilez cat mai mult atat de la mentor cat si de la cei din jurul meu. Alte asteptari au fost legate de a primi cat mai multe informatii, de a invata cat mai mult si nu in ultimul rand sa ma angajez, lucru care s-a si intamplat. Deci da, asteptarile mele au fost atinse.

 

Cum ai comunicat cu instructorul?
Foarte bine. A fost mereu alaturi de noi, chiar si in afara cursului cand aveam o intrebare ii scriam, iar cand avea timp ne raspundea. Chiar nu am nimic sa reprosez din acest punct de vedere, dimpotriva, jos palaria, nota 10.

 

Ce ti-a placut / nu ti-a placut la curs?
Mi-a placut mult faptul ca mentorul venea exact din domeniu, faptul ca el lucreaza ca si tester i-a permis sa ne ofere exemple reale de situatii pe care am putea sa le intalnim la locul de munca, cum sa procedam in anumite situatii, tips & tricks etc. Mi-a placut faptul ca da, aveam si slide-uri la curs, care erau utile in a urma o ordine a cursului, insa discutia nu a ramas strict la ce scria pe slide-uri, efectiv ne-a invatat ce avem/vom avea nevoie sa stim ca si testeri la locul de munca. Mi-a placut faptul ca ni s-a raspuns la orice intrebare si ca atunci cand voiam si daca voiam sa facem ceva extra aveam sprijinul si ajutorul lui. Ceva ce sa nu imi placa nu cred ca a fost, dar totusi ca sa zic ceva as putea sa ma leg de partea cu pandemia, ca a modificat cumva mersul normal al cursurilor si a trebuit sa tinem si cursuri online, insa acest lucru nu a depins de voi.

 

Ce consideri ca ti-a folosit cel mai mult din ce ai invatat la curs?
Tot. Bazele de la manual care te ajuta dupa sa intelegi la automation, faptul ca mentorul a pus mare accent in a ne forma o logica, lucru care ne-a ajutat foarte mult si a facut sa ne fie mai usor la partea de automation plus toate informatiile pe care le-am primit. Deci consider ca tot ce am invatat la curs fie deja mi-a folosit fie o sa imi foloseasca in viitor.

 

Ce ti s-a parut cel mai greu in cadrul cursului?
Partea de automation. Pentru a stapanii si a progresa la partea de automation este necesara si munca suplimentara pe langa curs, insa daca se aloca timp suplimentar cu siguranta informatiile dobandite raman bine intiparite in memorie. La partea de automation daca nu iti faceai tema si nu exersai ce ai invatat la cursul de astazi, de exemplu, era greu sa ti pasul la urmatorul curs, de aceea e important sa exersezi si acasa pentru a nu lasa sa se adune foarte multa informatie pe care sa nu reusesti sa o inveti si sa o exersezi. Se poate recupera, normal, insa necesita un efort suplimentar, de aceea este important sa se participe la toate cursurile, sa se lucreze acasa si sa se aplice ceea ce se invata la curs.

 

Te-a ajutat cursul in vederea obtinerii actualului loc de munca? (pastrarea/promovarea la locul de munca). In ce sens?
Eu zic ca da. Si nu doar prin informatiile dobandite, ci si prin certificarea propriu-zisa. Si inainte de curs am aplicat pentru diverse job-uri insa nu am fost contactat de catre nimeni, insa dupa curs am fost chemat la interviu si am fost angajat. Deci eu zic ca a fost de mare ajutor cursul.

 

Ce lucruri studiate la curs ai folosit la locul de munca?
Partea de test-case-uri, partea de regression, interactiunea cu baza de date, Jira. Am folosit destul de multe lucruri, in special de la partea de testare manuala, deoarece momentan lucrez pe partea de testare manuala.

 

Cat de mult a contat studiul individual si curiozitatea pe parcursul cursului?
Foarte mult. Implicit si interactiunea de la cursuri si intrebarile pe care le-am pus in permanenta instructorului. Este important sa lucrezi, sa exersezi si acasa, pe langa orele de curs.

 

 

Unde lucrezi in momentul de fata? Pe ce post?
Lucrez la o companie cu o vechime de peste 15 ani in domeniul testarii pe postul de Junior Tester, urmand sa sustin o evaluare pt a trece la nivelul urmator.

 

Ai inceput cu un internship in cadrul firmei sau direct cu un job?
Am fost angajat direct.

 

Prin cate interviuri ai trecut la firma? Ai dat un test, ai aratat proiecte facute de tine in cadrul interviului?
Am avut parte de 3 interviuri si 2 teste, mai exact un prim interviu telefonic, un interviu pe skype, un test de engleza, un test in care trebuia sa identifici 21 de neconcordante/greseli intr-o imagine si ultimul interviu de stabilire a ultimelor detalii si de negociere a salariului.


 
Iti place actual locul de munca? Este lucratul in IT ceea ce te asteptai?

Da, sunt foarte multumit de faptul ca am reusit sa intru in domeniu intr-un interval relativ scurt. Am ocazia sa interactionez zilnic cu proiecte diverse si cu oameni cu experienta.

 

Ce planuri ai pt viitor? Unde te vezi peste 5 ani?
Imi doresc sa ma dezvolt cat mai mult. Ma tenteaza si partea de development. Pentru viitor imi doresc sa investesc cat mai mult in mine si ma tenteaza si partea de freelancing.

 

Consideri ca in acest domeniu este nevoie de o continua perfectionare?
In orice domeniu este necesara o continua perfectionare, trebuie sa evoluam in orice domeniu am lucra.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Da, cu siguranta.

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt in cautarea cursurilor in domeniu si vor sa isi schimbe locul actual de munca?
Le recomand sa faca cursuri la voi, sincer. Raportul calitate-pret este excelent, mentorii sunt foarte ok, oamenii din spate ne-au ajutat cu tot ce aveam nevoie, iar faptul ca ati lansat aceasta platforma de cariere este iar un plus foarte mare. Eu le-as spune sa vina la voi, daca isi doresc cu adevarat sa isi shimbe domeniul de activitate.