Tel: +40 720 342 122

Povești de succes – Gabriel Luican

După ce a urmat cursul de Software Tester, Gabriel s-a angajat în domeniu pe postul de QA Engineer. Citește povestea lui de succes și află experiența sa din cadrul Azimut Vision.

Felicitări și mulțumim pentru interviu!

 

Sursă foto: Gabriel Luican

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului?
Înainte să încep cursul la Azimut Vision am profesat drept Customer Service, în domeniul vânzărilor.

 

Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări?
Sincer când m-am înscris la curs nu prea aveam așteptări, nu știam ce voi învăța. Cam singura mea așteptare era să primesc diploma și ulterior să mă pot angaja.

 

Cum a fost interacțiunea cu instructorul?
A fost super, eu l-am considerat un mentor. Consider că m-a învățat foarte multe și mi-a aprins nevoia de cunoaștere, deci mi-a fost și îmi este un fel de mentor.

 

Ce ți-a plăcut / nu ți-a plăcut la curs?
Cel mai mult mi-a plăcut că am avut de realizat un proiect și că pe parcursul cursului am și pus în practică tot ce învățam, nu aveam parte doar de teorie și atât. Legat de lucrurile care nu mi-au plăcut, singura chestie era că eu ajunsesem puțin mai în față comparativ cu ceilalți colegi și nu mi se mai acorda poate la fel de multă atenție, fiindcă trebuia să se ocupe și de ceilalți, dar am fost complet okay cu asta.

 

Cât de mult a contat studiul individual și curiozitatea pe parcursul cursului?
100%. Pentru fiecare oră de curs, îmi alocam încă două ore din timpul meu personal. Au fost în total 100 de ore de curs și 200 de ore de studiu individual și nu cred că aș fi reușit fără aceste ore din partea mea.

 

Unde lucrezi în momentul de față? Pe ce post? Ai început cu un internship în cadrul firmei sau direct cu un job?
Lucrez la 3SS pe postul de QA Engineer, momentan lucrăm doar pe testare manuală, dar de anul viitor vom face un training de testare automată. Am început direct cu un full time job.

 

La câte firme ai aplicat înainte de a obține acest job?
La două doar. Ideea e că mie nu-mi place procesul de interviu de angajare pentru că nu mă pricep la a le arăta oamenilor în 30 de minute cine sunt sau ce știu să fac, așadar am ajuns la 3SS printr-o recomandare.

 

Te-a ajutat cursul în vederea obținerii actualului loc de muncă? (păstrarea/promovarea la locul de muncă). În ce sens?
Da, mare parte din lucrurile pe care le-am învățat la curs le aplic în cadrul companiei pentru care lucrez și dacă nu mă înrolam la acest curs nu aș fi avut motivația să lucrez pe cont propriu și să învăț atâtea. Și când lucram în domeniul vânzărilor știam că de fapt eu îmi doresc să lucrez în IT pentru că asta era pasiunea mea, a fost doar o întâmplare sau lenea mea pentru că am stat atât de mult timp fără să-mi urmez pasiunea.

 

Este lucratul în IT ceea ce te așteptai?
Pot să zic că mi-a depășit așteptările. Sincer, eu nu am avut prieteni care să lucreze în acest domeniu și pur și simplu mi-am spus că nu mă aștept la nimic, doar acumulez toată informația pe care o primesc și aștept până când o pot aplica la un job. Acum, având și experiență, aș ști ce asteptări să am de la viitoarea companie.

 

Ce planuri ai pentru viitor? Unde te vezi peste 5 ani?
Aș vrea ca pe viitor să merg pe partea de Android Development și dacă timpul îmi permite aș încerca să creez și un business al meu.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Până acum l-am recomandat tuturor persoanelor care voiau să facă o schimbare de carieră le-am recomandat acest curs chiar și celor de la facultate, chiar și oamenilor pe care îi vedeam prin oraș și o să tot continui să-l recomand pentru că pe mine m-a ajutat și cred că dacă cineva vrea să profeseze în IT, cursul vostru ar fi un bun început.

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt în căutarea cursurilor în domeniu și vor să își schimbe locul actual de muncă?
Sfatul meu pentru oricine care își dorește să-și schimbe cariera este să dedice cât de mult timp pot studiului individual. Faptul că stai și te chinui să înțelegi un concept este cel mai important lucru, nu poți doar să primești o informație și să nu depui efort pentru a o înțelege. Pentru că atunci când ești singur în fața unei probleme și trebuie să vii tu cu soluția, te va ajuta aceasta muncă. Secretul meu este pentru fiecare oră de învățare, cel puțin două ore de studiu individual.