MS Access 1. Introducere in Microsoft Access

In cazul in care te blochezi la un modul in timpul cursului scrie-mi la adresa suport@azimutvision.ro

Microsoft Access este un program care gestioneaza sau creaza baze de date relationale. Astfel cu ajutorul programului poti crea tabele, formulare, interogari, rapoarte pe baza informatiilor din baza de date. Poti folosi un spatiu mare de depozitare a informatiilor iar alte persoane pot avea acces la el, de unde si numele in engleza Access.

Haide sa deschizi un fisier nou Microsoft Access. Din meniul Start alege folderul Microsoft Office (eu am versiunea 2013) iar de aici alegi Access.

Access1

La apasare iti va aparea o fereastra noua care te intreaba ce fel de fisier vrei sa creezi. Iti apar multe variante cum ar fi Blank desktop database, Custom web app, Updated: Asset tracking, etc. Alege Blank desktop database pentru a deschide un fisier nou fara niciun sablon sau pre-setare.

Access2

Dupa ce ai ales tipul de fisier iti va aparea din noua o fereastra unde trebuie sa introduci numele fisierului – File Name (eu am scris Curs Access) iar in partea dreapta vei alege destinatia fisierului apasand pe iconita folder (1). Destinatia aleasa va fi afisata chiar sub numele fisierului. Apasa butonul Create (2) pentru a crea fisierul.

Access3

La crearea noului fisier iti va aparea o ferestra noua ca in imaginea de jos. La prima vedere documentul seamana cu cel de tip Microsoft Excel deoarece are bara de instrumente acces rapid (Quick Access ) (1) incadrat cu mov  si panglica (sau meniul de editare) incadrat cu rosu (2) la fel ca la Excel.

De asemenea, foaia deschisa este un tabel (4) ca si o foaie de calcul (Sheet) din Excel.

In acest tip de document fiecare set de date va fi pus intr-un tabel nou, iar fiecare tabel are un numar de inregistrare (4). Panoul de navigare este cel incadrat cu verde (3) si are rolul de a mentine evidenta tuturor tipurilor de baze de date create in acest fisier. De aici ai acces la toate bazele de date create, asa cum spune si numele (All Access Objects).

Ultimul element al paginii este bara de stare, cea din jos colorata maroniu.

In partea din dreapta sus vei avea (ca la toate documentele Microsoft) numele utilizatorului.

Access4

Acum ca esti familiarizat cu aspectul unui document Access, din modulul urmator vei incepe sa setezi documentul.

SEE ALL Add a note
YOU
Add your Comment