Google Drive 1. Cont Gmail și accesare Google Drive

Bine ai venit la curs. Vei invata cum sa folosesti biroul virtual Google Drive. Iti recomand nu doar sa citesti, ci  pe masura ce citesti sa si aplici fiecare element prezentat. Practica e cel mai simplu mod de a invata.

In cazul in care te blochezi pe parcurs, contacteaza instructorul la adresa suport@azimutvision.ro si te va ajuta. Noteaza in subiectul e-mailul, numele cursului la care participi (Google Drive).

Sa incepem.

In acest prim modul vei invata:

  1. Ce este Google Drive? La ce folosește?
  2. Accesarea Google Drive in contul de Gmail

1. Google Drive este un spațiu virtual de depozitare a diferitor tipuri de documente  având posibilitatea de a încărca fișiere până la 15 GB, fiind cel mai mare spațiu de depozitare gratuit. Deși scopul principal este de depozitare, acesta poate fi utilizat si pentru:

  • distribuirea sau partajarea documentelor deja aflate pe Drive;
  • crearea documentelor de diferite tipuri: Docs, Sheets, Slides, Forms, Drawing, My Maps;
  • editarea unui singur document de mai mulți autori în mod simultan
  • chat între autorii aceluiași document

2. Cum spune și numele, această platformă aparține firmei Google. Pentru a accesa toate aplicațiile ce aparțin lui Google trebuie să ai un cont de Gmail. Dacă  nu ai unul deja, este foarte simplu să îți creezi unul. Daca ai deja un cont treci peste partea de creare.

Crearea unui cont de Gmail:

Apasă pe crează un cont Gmail și completează cu informațiile necesare.

Name: la First completează cu prenumele iar la Last completează cu numele de familie.

Chose your username: alegeți numele de utilizator care va apărea in email. Poți folosi litere, cifre și punctul. Alte semne de punctuație nu sunt acceptate pentru nume de utilizator.

Password: la Create a password introdu o parolă. În timp ce scrii parola în stânga îți va apărea o căsuță de dialog care îți arată cât de puternică  este parola. Pentru o parolă puternică folosește litere normale, majuscule și cifre. La Confim your password repetă parola pentru confirmarea acesteia.

Birthday: Introdu ziua ta de naștere.

drive1

Gender: alege Male pentru bărbat și Female pentru femeie.

Mobile phone: Google recunoaște locația calculatorului și setează automat prefixul internațional al numerelor de telefon. Dacă nu te aflii în România, dar ai număr de telefon din România atunci trebuie să alegi tu prefixul apăsând pe steagul din căsuță. În cazul în care ai un număr de telefon din altă țară selectează țara respectivă. Adăugarea numărului de telefon nu este obligatorie, dar ajută la securizarea contului de email.

Prove you’re not a robot: la Type the text trebuie să introduci textul din imagine pentru a dovedi că ești o persoană și nu un program sau robot.

Location: alege locația ta, din nou Google setează automat locația calculatorului.

Dacă ai terminat de completat apasă butonul albastru Next step.

drive2

Pentru a crea și folosi un  cont Gmail trebuie să fii de acord cu termenii și condițiile de utilizare ale acestuia. După ce ai apăsat pe butonul Next step ți s-a deschis o fereastră numită Privacy and Terms. Citește informațiile. Dacă nu citești ce scrie, adică nu derulezi pagina, butonul I AGREE (în română: sunt de acord) nu se poate apăsa, el apare gri.

drive3

Citește termenii și condițiile, (sau macar) derulează pagina până la final și vei vedea că butonul este albastru. Apasă butonul.

drive4

Acum îți apare pagina de bun venit din partea Google. Aici îți apare adresa de email, un buton Continue to Gmail și 8 iconițe care reprezintă toate aplicațiile pe care le poți accesa cu adresa ta de Gmail. Deocamdată apasă butonul albastru Continue to Gmail pentru a vizualiza cum arată un cont de Gmail.

drive5

Înainte de a intra în contul de email, Google îți arată ce poți să faci cu acest cont. Derulează explicațiile după ce le-ai citit, apăsând pe butonul albastru Next.

 

Din nou ți se va afișa adresa te de Gmail. Apasă butonul albastru Go to Gmail pentru a accesa contul de email.

drive7

În final ai ajuns și la contul de Gmail. Așa arată un cont nou deschis. Aici ai trei zone principale:

  1. Mapele sau folderele unde vei găsi toate emailurile trimise, ciorne, primite, etc. Aici poți să îți organizezi cum dorești tu emailurile.
  2. Lista cu emailurile propriu-zise. Aici vei avea afișat adresa de email al expeditorului, titlul emailului și cu gri deschis, conținutul emailului.
  3. Această secțiune apare doar celor care au deschis un cont nou și care nu au personalizat contul de Gmail. Nu vei personaliza contul în acest curs, dar poți să modifici cum vrei tu aspectul, să imporți emailurile din alte conturi de email, etc.

drive8

De asemenea, dacă vrei să modifici anumite setări cum ar fi afișarea emailurilor sau setările de bază ale contului tău de Gmail, atunci poți să modifici apăsând pe butonul din dreapta încadrat cu roșu.

drive9

Acum că ai contul de Gmail creat poți accesa Google Drive.

Accesarea Google Drive din contul de Gmail:

Ce te interesează pentru a accesa Google Drive din  contul de Gmail este butonul cu 9 pătrățele. După ce apeși pe el ți se va deschide o listă cu toate aplicațiile de la Google pe care le poți folosi, acum că ai un cont Gmail. Pentru a accesa Google Drive apasă pe butonul încadrat cu roșu unde scrie Drive.

drive10

Din nou vei vedea că Google îți prezintă ce poți face cu această aplicație. Apasă pe săgeata cu bulina albastră pentru a derula prezentarea. Tot ce apare în această prezentare scurtă vei învăța pe parcursul modulelor din acest curs și vei primi și informașii suplimentare care nu apar aici.

drive11

La ultima pagină a prezentării îți va apărea butonul albastru Take me to Drive. Apasă-l ca să accesezi în final contul tău de Google Drive.

drive12

Felicitări! Ai accesat contul de Google Drive! Așa arată un cont nou deschis din Drive. Ai un singur element pe care îl vei vedea în detaliu în modulul următor.

drive13

SEE ALL Add a note
YOU
Add your Comment