Tel: +40 720 34 21 22

1. Introducere. Ce este HTML? Ce este HTML5? Reguli de bază.

Bine ai venit la cursul de HTML5. Din moment ce ai ales acest curs presupun că vrei să creezi site-uri web. Iți recomand nu doar să citești, ci să exersezi tu însuți fiecare pas pe care ți-l explic. Doar citind vei avea impresia că reții foarte multe, dar nu vei reține. Deci, EXERSEAZĂ.

Dacă ceva nu ințelegi sau nu iți iese, scrie-mi la adresa suport@azimutvision.ro. În subject-ul mailului scrie „Curs HTML5 online”.

Să ne apucam de treabă!


De la ce vine denumirea HTML? HTML este abrevierea de la Hyper Text Markup Language. Acesta este limbajul în care sunt realizate site-urile.

Folosești HTML pentru a crea structura paginii web. Spun structură pentru că partea estetică a unui site se poate realiza folosind CSS, aspectele care țin de dinamică le poți realiza folosind PHP sau Javascript.

HTML5 este cea mai nouă versiune HTML. Aceasta a fost lansată pe data de 28 Octombrie 2014.  Vom învăța atât etichetele de HTML cât și cele noi de HTML5.

Ca orice limbaj, HTML are propria sa sintaxă, adică un set de reguli pe care le vei invăța. Să începem cu câteva reguli de bază:

Limbajul HTML este compus din tag-uri (sau etichete, în limba română) care descriu părți diferite ale unei pagini.

Tag-urile HTML sunt plasate între simbolurile „mai mic” și „mai mare”:  <eticheta>….</eticheta>

Majoritatea tag-urilor sunt perechi (ca în exemplul de mai sus). Fiecare pereche are o etichetă de deschidere și una de închidere:

<tag> – acesta este tag-ul de deschidere;

</tag> – acesta este tag-ul de închidere.

Orice document HTML conține 2 mari secțiuni:

  • o secțiune <head>conținut</head> – care oferă informații despre conținutul paginii respective. Atenție! Informația furnizată aici nu va fi vizibilă pe pagina afișată în browser.
  • o secțiune <body>conținut</body> – informația furnizată aici va fi vizibilă pe pagină.

Dar ca să poți testa etichetele trebuie să ai un editor HTML. Să instalăm un astfel de editor în modulul următor.

SEE ALL Add a note
YOU
Add your Comment