Tel: +40 720 342 122

Povești de succes – Szilard Toth

Citește povestea de succes a lui Szilard Toth.
Felicitări Szilard pentru pentru optimismul și efortul depus de-a lungul cursului!
Cu siguranță vei ajunge un Software Tester de succes!

 

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului?
În același domeniu în care activez și acum – management pe proiecte, social media destul de mult, pe partea aceasta.

 

Ce studii ai urmat?
Studii de management am în momentul acesta.

 

De unde ai aflat de Azimut Vision ?
Am căutat pe internet, pentru că am avut o deschidere spre IT de mic copil și am zis: „Hai să văd dacă pot în domeniul acesta să intru sau măcar să încerc”. Am făcut un research destul de mult, partea de Developer pentru mine nu era clar, dar oarecum, partea de Tester mi s-a părut o rampă mai ușoară de intrare în acest domeniu. Deci, pe Google, în mare parte v-am găsit.

 

Sursă foto: Szilard Toth

Care a fost motivul pentru care te-ai hotărât să faci acest curs la noi?
Singurul motiv a fost faptul că nu ați avut un interviu efectiv pentru urmarea cursului. Am fost la alte companii, unde făceau niște interviuri foarte grele, în momentul în care ești pe zero efectiv pe testing sau în domeniul IT.

 

Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări?
Cred că voiam să învăț cât mai mult posibil într-un timp cât mai scurt posibil. Nu știu dacă aș zice că am avut așteptări, dar oricum, acum mi s-a deschis în față o lume, în care nu știam neapărat că aș putea să o urmez.

 

Cum a fost interacțiunea cu instructorul?
Interacțiunea cu el a fost foarte bună. În perioada cursului am trecut și printr-o carantină. Probabil, perioada aceea a fost puțin mai grea, pentru că nu ne-am văzut live, doar online. Eu am venit la acest curs pentru că se ține face to face și cred că e mult mai bine, decât un curs online, e mult mai benefic pentru mine. Și, da relația a fost chiar ok.

 

 

Ce ți-a plăcut cel mai mult legat de curs?
Mi-a plăcut foarte mult structura cursului și înțelegerea practică a lucrurilor, pentru că Alex ne-a spus foarte multe informații din experiența proprie, de la locului de muncă. Și asta clar că e mai mult decât o teorie sau un pdf primit ca să învățăm.

 

A fost un anumit lucru ce nu ți-a plăcut la curs?
Nu aș putea să zic că nu mi-a plăcut ceva anume. Ca de obicei sunt pro și contra . Cum ziceam, perioada pandemiei a fost puțin mai dificilă, dar nu era nicidecum de vină Azimut, ci efectiv contextul acela, de aproape o lună, când efectiv nu puteam urma cursurile face to face.

 

 

Ce ți s-a părut cel mai greu în cadrul cursului?
Greu de înțeles….bineînțeles că partea de Automation este mult mai greu de înțeles, decât partea de Manual, din punctul meu de vedere. Eu, neavând experiență în Java deloc, și pe partea de coduri …. mi s-a părut greu și în continuare mi se pare greu, dar mi-am dat seama că dacă exersez mult, individual, clar că înțelegerea se poate mări până la urmă.

 

Cât de mult a contat studiul individual și curiozitatea pe parcursul cursului?
Probabil, studiul individual a fost undeva la jumătatea cursului, când am primit o ofertă de internship și cadrul acestuia am avut un altfel de studiu până la urmă, tot pe partea de Testing.

 

Unde lucrezi în momentul de față? Pe ce post? Ai început cu un internship în cadrul firmei sau direct cu un job?
Sunt la internship online, pe partea de Testare Manuală, pe o perioada de 3 luni.

 

Se leagă noțiunile de la curs cu ceea ce înveți în cadrul internship-ului?
Da, chiar se leagă. Pentru mine contează foarte mult repetiția. E o reluare a studiilor. E aceeași perspectivă cu mici diferențe, dar baza e aceeași.

 

Cum ai găsit acest internship?
L-am găsit la un târg de cariere, organizat primăvara aceasta în România. L-am văzut într-o prezentare pdf. Am aplicat la mai multe, oricum.

 

Sursă foto: Szilard Toth

 

Ce planuri ai pentru viitor? Unde te vezi peste 5 ani?
Sincer, nu sunt foarte sigur încă. M-aș vedea într-o companie IT să lucrez, dar nu știu dacă aș vrea să mă opresc efectiv pe partea de Manual Testing. Adică, aș vrea undeva, unde aș putea aprofunda alte programe pe care să le aprofundez, Project Manager, mai degrabă ceva pe partea aceasta.
Nu m-aș vedea testând manual ore întregi, dar trebuie să ai cunoștințele acestea, ca să ajungi undeva.

 

Consideri că în acest domeniu este nevoie de o continuă perfecționare?
E nevoie să înveți tot timpul, nu te poți opri, nu neapărat să participi la cursuri, dar perfecționare tot timpul. Clar, IT-ul nu este un domeniu unde se oprește tot.

 

 

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Da, l-am recomandat prietenilor care doresc o schimbare în carieră.

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt în căutarea cursurilor în domeniu și vor să își schimbe locul actual de muncă?
Încercarea moarte n-are. Dacă doresc să facă o schimbare, IT-ul probabil e un domeniu recomandat, deoarece:
→ sunt locuri destul de multe în România.
→ este un job destul de bine plătit la nivel de țară.
→ niciodată nu e prea târziu ca să schimbi ceva și nu cred că ai nevoie de cunoștinte foarte mult tehnice, în momentul în care începi o reconversie.