Tel: +40 720 342 122

Povești de succes – Sofia Demergian

Citește povestea de succes a Sofiei. A urmat cursul de Software Tester și apoi s-a angajat în domeniu.
Felicitări Sofia pentru decizia de a-ți schimba domeniul de activitate, dar și pentru ambiția și curiozitatea de a aprofunda domeniul IT.

 

Sursă foto: Sofia Demergian

 

 

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului? Ce studii ai urmat? Ce te-a determinat să urmezi un curs în IT?
Am terminat Contabilitate, eram în Finanțe și aproape cinci ani am lucrat în două corporații din acest domeniu. Prima dată am lucrat la o firmă mai mică românească, chiar la început.

 

Care a fost motivul pentru care te-ai hotărât să faci acest curs la noi?
Cred că a fost un moment în care s-a tot adâncit ideea de a face o schimbare, și aveam foarte multe cunoștințe în anturajul meu care au reușit să se reprofileze în timp. Acest lucru mi-a dat și mie de gândit, știind că se poate face schimbarea oricând. Eu, înainte de a ma gândi să urmez acest curs, am fost și într-o perioadă în care am luat o pauză, am fost plecată din țară și după ce m-am întors mi-a fost ușor să iau decizia de a face schimbarea. Altfel, poate dacă aș mai fi continuat să lucrez în domeniul financiar poate că mi-ar fi fost mai greu, dar fiind cu mintea limpede, mi-am dat seama că merită făcută schimbarea și nu am mai stat pe gânduri.

 

Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări?
Cred că am fost puțin sceptică la început, pentru că am avut și sfaturi de la prieteni care îmi ziceau că nu merită să dau banii, că pot să fac de una singură. Astfel, nu i-am dat toate creditele de la bun început. Dar la final, a meritat toate creditele, pentru că dacă trag linie acum sunt foarte multumiță, pentru că lucrez în domeniul pe care mi l-am dorit, cel puțin am reușit să fac schimbarea. Clar, nu a fost o schimbare ușoară, nu s-a întâmplat peste noapte, a fost mult de muncă, Azimut Vision m-a făcut să-mi formez aceste baze și de acolo este mult mai ușor. Cei care vor să facă schimbarea, să o faca printr-un astfel de curs, cum am făcut eu la Azimut Vision.

 

Cum ai comunicat cu instructorul?
A fost foarte prietenos de la început și cred că acest lucru contează foarte mult. Alex este un instructor migălos, știe unde să intervină, să spună mai multe în detaliu, nu a fost fix pe structura cursului. Cred că este foarte important atunci când îi adresezi o întrebare, care poate este un pic peste curs, să își ia tot timpul din lume, ca să îți ofere un răspuns cât se poate de adecvat. Cred că a contat foarte mult, pentru noi ca și cursanți, atunci când aveam o întrebare ce ținea mai mult  poate de viitoarele joburi, Alex era mereu acolo să ne sfătuiască și asta mi-a plăcut – experința de peste ce îți oferă un curs. Iar, cu Alex am trecut prin toate, să spun așa.

Ce ți-a plăcut/ce nu ți-a plăcut la curs?
Că am reușit să parcurgem și partea teoretică și partea practică. Cred că contează extraordinar de mult, pentru că la interviurile pe care le-am avut la anumite companii am putut să povestesc din suflet că eu am lucrat la un proiect de una singură, că am reușit de una singură să trec prin anumite chestii și nu au fost numai teoretice.  Cred că asta îți oferă și mai multă încredere, atunci când practic, ai șansa să le faci si tu. În acest curs, am avut această șansă.

 

Cât de mult a contat curiozitatea și studiul individual pe parcursul cursului?
E clar că trebuie să pui tu mai mult osul la lucru. Ceea ce îți oferă acest curs este să zic asa abecedarul și de acolo trebuie tu să faci pe cont propriu. Și cred că dacă ai ambiție și curiozitate poți să găsești orice și să continui în a studia, aprofunda acest domeniu.

 

Sursă foto: Sofia Demergian

 

 

Unde lucrezi în momentul de față? Pe ce post?
Lucrez la Darwin, și-au schimbat recent numele, fosta companie se numea Thomsons Benefits. Este o companie care lucrează cu o platformă de benificii online, o companie de soft. Rolul pe care îl am este de Interface Analyst, practic eu lucrez cu interfața acestei platforme. Îmi place că te trece printr-un proces destul de smooth, adică nu te aruncă direct pe proiect, îți oferă posibilitatea de a te adapta, de a te familiariza cu cultura lor.

 

Ai început cu un internship în cadrul firmei sau direct cu un job?
Am fost angajată direct. Am avut clar mult noroc cu acest curs acreditat. Recunosc, că o bila alba a fost și background-ul din spate, de a lucra în contabilitate, a fost un match foarte bun. Eu lucrând cu o platformă de beneficii salariile, practic ce făcusem înainte îmi erau destul de familiare și cu acest curs pe care l-am făcut, în interviu, eu zic că a dat extraordinar de bine.

 

 

Prin câte interviuri ai trecut la firmă? Ai dat un test, ai arătat proiecte făcute de tine în cadrul interviului?
Am avut 3 interviuri. Ce am facut la curs m-a ajutat să gândesc și puțin mai rațional, sau să îmi dau seama cum este o platformă, cum poate fi testată. Pe baza a aceea ce am învățat, mi-a fost mult mai ușor să răspund la anumite întrebări de la interviul tehnic.
În timpul interviului am arătat proiectul făcut de mine și m-a ajutat, am putut să vorbesc cu patos: uite ce am facut eu la acest curs și mai ales proiectul pe care l-am facut, cu ajutorul lui Alex, desigur, nu puteam să fiu așa bună în a construi un proiect, mai ales că era pe testare automată și a dat bine. Chiar, știu că le-am zis așa cu drag, că parcă altfel văd un stie, o platformă atunci când dau niște click-uri. Înainte când mă uitam nu mi se părea nimic dubios.

 

Îți place locul actual de muncă?
E foarte greu să-ți spun momentan. Este un mare entuziasm pentru că am reușit. Îmi place cum este trecerea aceasta, nu foarte bruscă, dar îmi este foarte greu să spun dacă îmi place, pentru că nu am intrat îndeajuns în proiect încât să pot să-mi las amprenta. Însă sunt foarte entuziasmată de ceea ce facem, ce o să învăț și asta cred că spune multe.

 

Ce planuri ai pentru viitor? Unde te vezi peste 5 ani?
Cred că îmi doresc să aprofundez și mai mult acest domeniu, să mă perfecționez, să fiu mai încrezătoare, să am șansa poate să mă dezvolt din ce în ce mai mult în acest domeniu.

 

Consideri că în acest domeniu este nevoie de o continuă perfecționare?
Da. Sigur, niciodată nu poți să te oprești, nu ai cum să le înveți pe toate, întotdeauna apare ceva nou și nu există plafonare în acest domeniu.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Sigur că da, pentru că realizezi că dacă vrei o schimbare, clar este loc și pentru tine, important este să îți dorești.  Eu, recunosc că de una singură nu aș fi putut să fac ceea ce am facut la Azimut Vision, pentru că nu am această ambiție, să fac în fiecare zi și să fiu perseverentă. Cu ajutorul cursului am reușit să mă organizez mult mai bine, să am această bază de care aveam nevoie.

Ce le-ai spune persoanelor care sunt în căutarea cursurilor în domeniu și vor să își schimbe locul actual de muncă?
Să își dorească cu adevărat să facă schimbarea, pentru că clar nu este ușor, dar nici imposibil. Din punctul meu de vedere, au fost momente în care după ce am terminat cursul am simțit că acolo este greul cel mai mare, acela de a-ți găsi în domeniu și de a fi acceptat să lucrezi cu minimul de cunoștințe pe care îl ai. Sfatul cel mai mare este să nu cedeze niciodată momentelor de genul, pentru că sunt sigură că pentru fiecare există un loc bine pus deoparte. Pentru că e foarte usor să te gândești, ok gata mă reprofilez, fac un curs și asta este, dar trebuie să vezi mai mult peste toată etapa aceasta.