Tel: +40 720 342 122

Povești de succes – Simona

Citește povestea de succes a Simonei. A urmat cursul de Project Manager și apoi s-a angajat în domeniu.
Felicitări Simona! Să ai un viitor „imprevizibil” și să obții cât mai multe certificări în Project Management.

 

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului? Ce studii ai urmat? Ce te-a determinat să urmezi un curs de IT?
Am urmat Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației a Universității Tehnice din Cluj Napoca în cadrul secției de Telecomunicații.
Ulterior m-am înscris la un master orientat spre partea de management și e-commerce. Între timp, m-am angajat ca și inginer de ofertare, dar pe parcurs am dezvoltat o anumită atenție către Project Management pe care nu am dorit să o neglijez. Astfel, s-a ivit oportunitatea de a mă înscrie la acest curs și am profitat de ea cu mare entuziasm pentru a îmi dezvolta un bagaj de cunoștințe mai accentuat în domeniu.

 

Care a fost motivul pentru care te-ai hotărât să faci acest curs la noi?
Am descoperit acest curs prin intermediul unui prieten care a urmat și el același curs în cadrul Azimut Vision. Simțeam că am nevoie de o bază pentru a începe o carieră în acest domeniu și în urma sugestiei primite de la acel prieten am analizat oferta voastră de curs, modulele care urmau să fie atinse în cadrul acestuia și am concluzionat că programa cuprinde toate elementele pe care trebuie să le știi pentru a putea începe o carieră de project manager. Practic cursul mi-a creat o deschidere către acest domeniu.

 

 

Sursă foto: Simona

Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări?
Au fost atinse așteptările pe care le-am avut, ba chiar mai mult, am avut și multe surprize plăcute. Eu mi-am dorit să am cunoștințe de bază în project management după acest curs, însă pe lângă teorie și urmărirea exactă a programei, am fost plăcut surprinsă că am făcut și anumite work-shopuri și exerciții legate de public speaking, de leadership, de soft skills pe care un project manager este important să le aibă. Mi-a plăcut foarte mult că am învățat și teoria, dar am dobândit și alte abilități în cadrul aceluiași curs.

 

Cum ai comunicat cu instructorul?
A fost foarte, foarte ușor să comunicăm cu instructorul, este o persoană foarte placută și a ținut mereu cont de părerea noastră și de feedback-ul nostru, pe care ni-l solicita în mod frecvent. De asemenea, a arătat flexibilitate și deschidere către ceea ce noi ne doream și a modelat cursul în așa fel încât atenția noastră era acolo și nu în altă parte.

 

Ce ți-a plăcut / nu ți-a plăcut la curs?
Mi-a plăcut tot, sincer. Ne-am închegat foarte bine toți care am participat la curs, formând o echipă super faină am reușit să îmbinăm utilul cu plăcutul și astfel, chiar dacă cursul era miercurea după programul de muncă, totuși eram toți plini de energie și veseli. Cursul a avut un ritm extrem de plăcut, instructorul reușind să ne țină activi. Cursul fiind interactiv am reușit să asimilăm în timpul acestuia mare parte din informația primită.

 

Ce consideri că ți-a folosit cel mai mult din ce ai învățat la curs?
Faptul că am urmat acest curs mi-a construit o încredere pentru ceea ce practic acum. Instructorul a reușit să ne scoată din zona de comfort, însă într-un cadru familiar în care transformăm emoțiile neplăcute în unele constructive.

 

Ce ți s-a părut cel mai greu în cadrul cursului?
Faptul că trebuia să mergem seara, dupa o zi de lucru, dar nici nu aveai cum altfel, deoarece în timpul zilei trebuia să fim la job.

 

Te-a ajutat cursul în vederea obținerii actualului loc de munca? (păstrarea/promovarea la locul de muncă). În ce sens?
M-a ajutat foarte mult, atât cursul cât și instructorul care mi-a fost alături atunci când am aplicat pentru interviu, mi-a dat sfaturi, mi-a spus ce anume să urmăresc, la ce să fiu atentă, care sunt punctele importante, cumva tot ce am învățat a avut un scop, iar acum văd cum toate acele lucruri se leagă între ele și formează un întreg care este absolut necesar în acest domeniu.

 

Ce lucruri studiate la curs ai folosit la locul de muncă?
În primul rand noțiunile de bază care țin de cum să livrezi un proiect de succes, plus multe altele legate de client & time management, dar și anumite soft skills pe care acum le pun în aplicare când țin anumite prezentări.

 

Sursă foto: Simona

 

Cât de mult a contat studiul individual și curiozitatea pe parcursul cursului?
A contat destul de mult studiul individual, dar și proiectul pe care l-am prezentat la final de curs. Cred că interesul personal își lasă amprenta în orice parte a vieții, la fel și aici, poți avea un profesor nemaipomenit, dar trebuie să contribui și tu cu o atenție mai specifică pe ceea ce îți dorești. Cu siguranță dacă îmi doream să devin bucătar, nu mă mai aflam aici, depinde de fiecare ce își dorește. Interesul personal al cursantului alături de un instructor ca și cel pe care l-am avut noi formează rețeta succesului.

 

Unde lucrezi în momentul de față? Pe ce post?
Momentan sunt associate project manager la Suvoda.

 

 

Ai început cu un internship în cadrul firmei sau direct cu un job?
Am fost angajată direct.

 

Prin câte interviuri ai trecut la firmă? Ai dat un test, ai arătat proiecte făcute de tine în cadrul interviului?
Am trecut prin câteva interviuri și anumite teste ce îți testează atenția la detalii, logica și implicit anumite abilități matematice. În cadrul acestora, bineînțeles că am folosit și cunoștințele dobândite în cadrul cursului și pot spune că am fost foarte relaxată deși nu practicasem până acum cele învățate.

 

 Îți place actual locul de muncă?
Îmi place foarte mult ceea ce fac acum, este exact ceea ce mi-am dorit.

 

Ce planuri ai pentru viitor? Unde te vezi peste 5 ani?
Îmi place să cred că viitorul este un pic imprevizibil și aștept să văd cu ce mă surprinde. Eu voi căuta întotdeauna să învăț cât mai multe, poate să obțin și anumite certificări în Project Management.

 

Consideri că în acest domeniu este nevoie de o continuă perfecționare?
Da, cu siguranță. Lumea de azi evoluează constant și consider că noi trebuie să evoluăm împreună cu ea.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Dacă cineva cunoscut va căuta să pornească în această direcție, sută la sută îi voi îndrepta către Azimut pentru punctul de start.

 

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt în căutarea cursurilor în domeniu și vor să își schimbe locul actual de muncă?
Le-aș spune să facă exact ceea ce își doresc, să își urmeze intuiția și să nu le fie frică să depună un mic efort, fie el financiar sau de orice altă natură, deoarece pentru a reuși trebuie să înceapă de undeva, iar ceea ce vor învăța îi va ajuta toată viața.