Tel: +40 720 342 122

Povești de succes – Manuela Porfire

Citește povestea de succes a Manuelei. A urmat cursul de Software Tester și apoi s-a angajat în domeniu.

Felicitări Manuela pentru curajul de a-ți depăși teama, pentru tot efortul depus și ambiția de care ai dat dovadă, reușind să devii Software Tester. Mult succes în continuare!

 

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului? Ce studii ai urmat? Ce te-a determinat să urmezi un curs în IT?
Înainte am lucrat în domeniul bancar. A fost o ezitare foarte mare, pentru că în domeniul bancar aveam experiență, un job stabil, un venit și posibilitatea să avansez. Făcând această schimbare am riscat să treacă o perioadă mai mare până să reușesc să îmi găsesc de lucru. Nu știam dacă o să-mi placă. Cursul este una, practica este alta. Am avut emoții, dar am avut și sprijin. Mi-am dorit foarte mult să fac schimbarea aceasta, așa că am trecut peste fricile și reținerile pe care le-am avut.

 

Care a fost motivul pentru care te-ai hotărât să faci acest curs la noi?
Îmi doream o schimbare. Mi-a plăcut partea de IT, disertația am susținut-o pe o analiză a unui site. Mi-am dorit să fac o schimbare, să învăț partea aceasta de testare, să înțeleg mai mult și recunosc că și pentru lejeritatea programului, posibilitatea de a avea mai mult timp pentru mine, pentru că în domeniul în care am lucrat nu aveam atât mult timp disponibil, timp personal. Foarte mult m-a ajutat și soțul meu, care lucrează în domeniu. Astfel,  explicându-mi și arătându-mi mai multe despre partea aceasta de testare, cumva a început să-mi placă, să dezvolt o curiozitate, să învâț și să mă dezvolt pe domeniul acesta.

Despre Azimut Vision am aflat de pe rețelele de socializare, m-a interesat să existe partea de certificare, să am ceva doveditor că am urmat acest curs, iar din feedback-urile pe care le-am găsit despre voi toate au fost foarte, foarte ok. De asemenea, descrierile de pe site de la cei care au participat la cursuri au fost foarte utile.

 

Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări?
Da, au fost atinse aceste așteptări. Cred că pe partea de automatizare m-am așteptat să se pună mai mult accent.

 

Sursă foto: Azimut Vision

 

Cum ai comunicat cu instructorul?
Foarte bine. Sergiu este un profesor foarte bun și explică foarte, foarte bine. Are răbdare, se vede că este dedicat, că îi place ceea ce face. Exemplele pe care ni le-a oferit au fost din lumea reală,  și astfel ne-a ajutat să ne dezvoltăm gândirea aceasta de testare, care e mai greu dacă nu ai lucrat în domeniu sau nu ai terminat o facultate.

 

Ce ți-a plăcut/ce nu ți-a plăcut la curs?
Mi-a plăcut totul. Colegii au fost foarte ok, foarte deschiși. Faptul că primeam și diverse teme, pe care să le facem. Dacă aveam întrebări tot timpul ni se răspunde sau dacă era nevoie, stăteam în plus ca să putem să discutăm ceea ce aveam. Mi-a plăcut foarte mult partea de exemple care ni se ofereau, erau reale, te puneau să gândești și faptul că exista o interacțiune continuă. A fost o experiență frumoasă.
Mi-ar fi plăcut pe partea de automatizare să pot să învăț mai multe, dar așa ca și atmosferă, modul de predare a domnului profesor, colegii, totul a fost chiar foarte în regulă.

 

 

 

 

 

Ce ți s-a părut cel mai greu în cadrul cursului?
Nu mi s-a părut nimic greu, pentru că tot timpul ni se explica pe înțelesul nostru și nu am avut dificultăți din acest punct de vedere. Inclusiv pe partea de automatizare, foarte frumos ne-a explicat, chiar a fost ok. Nu pot să zic că am întâmpinat dificultăți la curs.
Poate dificutatea de a face trecerea de la domeniul bancar la testare, să-ți dezvolți gândirea de a testa și de a vedea toate scenariile, dar asta nu a avut legătură cu acest curs.

 

 

Cât de mult a contat curiozitatea și studiul individual pe parcursul cursului?
Foarte mult. Cel puțin, din punctul meu de vedere, dacă nu m-aș fi pregătit și acasă, nu aș fi citit cursurile, nu m-aș fi uitat peste exemple, nu cred că era suficient doar cursul. Adică trebuie să te pregătești și tu singur. Exact, ca la școală, deși îți predă un profesor, acasă tot mai înveți și mai faci exerciții. Eu mi-am dat demisia de la bancă prin decembrie, tocmai pentru a putea să mă ocup de curs, să pot să învăț. Practic, mi-am dedicat restul timpului ca să  învăț și să aprofundez ceea ce învățam la curs.

 

Sursă foto: Manuela Porfire

Unde lucrezi în momentul de față? Pe ce post?
Lucrez pe testare la Garmin, pe un post de QA.


Ai început cu un internship în cadrul firmei sau direct cu un job?
A fost un internship de 3 luni în perioada de vară, după care am primit și contract.

 

Prin câte interviuri ai trecut la firmă? Ai dat un test, ai arătat proiecte făcute de tine în cadrul interviului?
Am avut două interviuri: unul cu cei de la HR și cel tehnic.
Ceea ce am învățat la curs mi-a dat posibilitatea de a fi atentă la bug-urile care există, cum să descriu un bug, pur și simplu gândirea de testare care aplică tehnicile pe care le-am învățat.
În cadrul interviului tehnic am vorbit despre proiectul pe care le-am făcut, dar nu mi s-a solicitat să îl prezint. Întrebările pe care le-am primit au fost teoretice. Eu lucrez pe Testare Manuală și mai mult îi interesau partea de teorie. Intrând prin internship, cumva a contat mai mult să știi teoria, practica urmând să o înveți.

 

Îți place locul actual de muncă?
Da, chiar foarte mult. Este o provocare zilnică. Chiar îmi place. E foarte plăcut să lucrez de acasă, câștig timp și îmi organizez timpul. Este o oarecare lejeritate.

 

Ce planuri ai pentru viitor? Unde te vezi peste 5 ani?
Tot în domeniul acesta, pe testare. Mi-aș dori să ajung și pe partea de automatizare, cu timpul, dar în principiu tot pe testare. Nu mă văd să schimb acest domeniu.

Sursă foto: Azimut Vision

 

Consideri că în acest domeniu este nevoie de o continuă perfecționare?
Nu te poți opri, trebuie să înveți continuu. Apar mereu lucruri sau provocări noi și trebuie să ții pasul, să înveți în continuare, să te dezvolți.

Cursul m-a ajutat foarte mult să am un start, pe partea asta de testare, însă trebuie să înveți continuu ca să rămâi și să poți să progresezi, să avansezi în domeniu.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Da. Chiar le-am recomandat prietenilor, care erau interesați de schimbare.

 

 

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt în căutarea cursurilor în domeniu și vor să își schimbe locul actual de muncă?
Să se gandească dacă le place partea de IT, de testare, dacă au răbdare și le place să caute greșelile care apar. Cursul nu îți asigură că tu o să poți să faci testare, dacă nu îți place partea aceasta de învățare continuă, de provocare continuă, atenția la detalii, să ai răbdare, să testezi o chestie și de cinci ori dacă este necesar. Aceste aspecte contează foarte mult. Nu poți să urmezi un curs, dacă tu ai nicio  înclinație spre testare.