Tel: +40 720 342 122

Povești de succes – Mădălina Stan

Citește povestea de succes a Madalinei. Ea a urmat cursul de Software Tester și s-a angajat în domeniu chiar din timpul cursului.
Felicitări Madalina si iti dorim mult succes în cariera de Software Tester!

Sursă foto: Azimut Vision

– video coming soon –

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului? Ce studii ai urmat?
Nu activam în niciun domeniu înainte de a începe cursul la Azimut Vision. Am terminat profilul de Matematică-Informatică la liceu, iar apoi am urmat Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

 

Sursă foto: Mădălina Stan

Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări?
Am pornit de la ideea că-mi doresc ca la finalul cursului să dețin toate noțiunile elementare ca să obțin un job în testare și să fiu la curent cu toate aspectele actuale ale acestui domeniu. Mi-am dorit să obțin încrederea necesară în forțele proprii ca să susțin un interviu și să-l trec ulterior cu brio, iar acest curs mi-a oferit întocmai experiența pe care mi-am dorit-o și de care aveam nevoie.

Cum a o fost interacțiunea cu instructorul?
Ne-a oferit informații importante și de actualitate din domeniul Testării, având experiența necesară în acest domeniu și lucrând totodată într-o companie de IT. În momentul în care ne preda lecțiile, totodată ne oferea și o parte din experiențele ei proprii, aducând astfel un element real lecțiilor pe care noi le studiam. S-a dovedit a fi o persoană ajutătoare, comunicativă și foarte implicată, iar din acest motiv interacțiunea cu ea a fost cât se poate de facilă și plăcută.

 

Ce ți-a placut / nu ți-a placut la curs?
Ce mi-a plăcut foarte mult la acest curs a fost faptul că lecțiile au fost comprimate într-un modul compact și au atins exact subiectele cele mai importante ale Testării pe care ulterior le-am regăsit și la locul de muncă și pe care le folosesc constant în momentul de față. Toate au fost comprimate în așa fel încât învățarea să fie cât mai eficientă pentru fiecare în parte. În ceea ce privește lucrurile care nu mi-au plăcut, sincer am stat și m-am gândit și nu am găsit niciunul.

 

Cât de mult a contat studiul individual și curiozitatea pe parcursul cursului?
Eu cred că e foarte importantă curiozitatea, fiindcă la acest curs ni s-au oferit direcțiile și punctele cheie pe care noi trebuia să le avem însușite. În momentul în care noi voiam să oferim context acestor noțiuni pe care le învățam zi de zi și să le punem într-un ansamblu astfel încât să înțelegem mai bine cum sunt ele folosite, acolo începea nevoia studiului individual. Bineînțeles, acestea se realizau în funcție de doza de curiozitate pe care fiecare cursant o avea, dar da, eu consider că e foarte important să fii curios și să faci studiu individual încât să poți să completezi ceea ce ți se oferă cu ceea ce vrei să ajungi tu.

 

Unde lucrezi în momentul de față? Pe ce post? Ai început cu un internship în cadrul firmei sau direct cu un job?
În prezent lucrez la o firmă din Cluj-Napoca, dezvolt aplicații e-Commerce și momentan sunt și implicată într-un astfel de proiect, iar postul pe care îl ocup este de QA pe testare manuală. Am început de la un internship, înainte să termin cursul la Azimut am aplicat la interviu, am obținut postul și urma ca din septembrie sa încep un internship timp de o lună. Ulterior s-a concretizat cu faptul că am fost angajată la ei la firmă.

 

Sursă foto: Mădălina Stan

La câte firme ai aplicat înainte de a obține acest job ?
Am avut două încercări, respectiv aceasta, la care îmi doream să intru și încă una, de rezervă. La amândouă am susținut câte un test tehnic pe care l-am luat, însă prima firmă, cea la care îmi și doream să rămân, a răspuns mai repede și în momentul în care am primit oferta de la ei am acceptat. Ulterior, cea de-a doua firmă m-a contactat pentru a mă duce la un alt interviu, dar a fost prea târziu, în sensul bun, fiindcă s-a finalizat exact cum mi-am dorit inițial.

 

Te-a ajutat cursul în vederea obținerii actualului loc de muncă? (pastrarea/promovarea la locul de munca). In ce sens?
Da. Efectiv a fost baza pe care eu mi-am clădit-o ulterior cu toate cunoștințele pe care le-am acumulat și pe care le folosesc și în prezent la job, în fiecare zi.

 

Îți place actualul loc de muncă? Este lucratul in IT ceea ce te asteptai?
Da, în totalitate. Este exact ce mi-am dorit întotdeauna, sunt foarte mulțumită și împăcată cu ceea ce fac, mai ales că munca mea ajută foarte mulți oameni, deși nu pare, dar așa este. Și eu sunt o parte mică dintr-un site și sunt foarte mândră de mine, este exact ce mi-am dorit și la ce mă așteptam. Mă așteptam să găsesc o echipă care să fie ajutătoare, comunicativă, să-ți fie ușor să evoluezi și să mergi cu drag la lucru în fiecare zi și întocmai asta am găsit. Totodată, pot să spun că mă bucur enorm că am posibilitatea să lucrez când vreau, când am timp și pot să-mi organizez programul astfel încât să fie facil pentru mine. De asemenea, am atât beneficiul de a lucra de acasă, cât și de la birou, în funcție de cum plănuiesc acea zi și ce activități decid să am.

 

Ce planuri ai pentru viitor? Unde te vezi peste 5 ani?
Îmi doresc să explorez cât mai mult lumea aceasta a Testării, atât Manuală, cât și Automată, dar îmi doresc să mă extind și mai mult dacă o să am posibilitatea în următorii 5 ani. Îmi doresc să trăiesc cât mai mult, eventual să ajung și pe partea de Development sau Business Analyst.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Da, am  făcut-o deja și o voi face în continuare.

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt in cautarea cursurilor în domeniu și vor să își schimbe locul actual de muncă?
În primul rând, cred că orice este posibil și cred că oricine poate să-și schimbe job-ul în orice punct al vieții în care s-ar afla. Dacă există curaj, determinare și dacă persoana respectivă este perseverentă și are o atitudine pozitivă, totul va merge cum trebuie. Este necesar să caute, să observe și să ia deciziile care să fie potrivite pentru sine. Consider că atâta timp cât ai un vis, vei găsi persoanele care să te ajute să ți-l îndeplinești.