Tel: +40 720 342 122

Povești de succes – Liviu Gherasim

Citește povestea de succes a lui Liviu. A urmat cursul de Software Tester și apoi s-a angajat în domeniu.

 

Liviu Gherasim, un tânăr ambițios al cursului nostru de Software Tester a reușit să se angajeze în domeniu după finalizarea acestuia. În urma interacțiunii cu Tudor, reprezentant al firmei noastre partenere – Better QA, dar și sub evaluarea sa atentă din cadrul examenului care a avut loc în 10 martie la Cluj (Citește desfășurarea întregului eveniment pe Better QA alături de absolvenții cursului de Testare Software), Liviu s-a decis să își trimită CV-ul cu dorința de a fi recrutat pe un post diponibil din cadrul companiei Better QA.

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului?
Mai mult în vânzări. Am fost plecat din 2015 până anul trecut în Anglia, în Londra unde am lucrat în construcții.

 

Sursă foto: Liviu Gherasim

Studiile le-ai terminat tot în domeniul vânzărilor ?
Nu am terminat încă studiile. Trebuie să mă reînscriu defapt la Facultatea de Educație Fizică și Sport. „Nimic din ce am făcut nu se mănâncă cu ce fac”.

 

De unde ai aflat de Azimut Vision ?
Sincer, de mult am vrut să fac ceva pe testare și când am ajuns înapoi acasă, am zis: „ce să fac, ce să fac”. Am căutat pe net. Inițial am vrut să mă înscriu tot la voi la Azimut la alt curs, dar mi s-a părut puțin cam greu pentru mine. Am căutat, am găsit, m-am înscris.

 

Care a fost motivul pentru care te-ai hotărât să faci acest curs?
După mulți ani de lucrat în vânzări și în construcții am zis că e momentul să schimb și testare vreau să fac din 2014. Am mai încercat în cadrul altei companii, unde nu se cerea niciun fel de experiență. Am fost la un interviu acolo, nu a mers foarte grozav și am renunțat în momentul acela, pentru că aveam chestii mai importante de făcut. Am zis că acum am puțin timp liber, financiar sunt ok și atunci de ce să nu încerc și domeniul acesta, să reîncerc.

 

Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări?
Sincer, așteptări nu am avut, pentru că am mai fost la cursuri și nu mă duc cu așteptări, dar a fost super ok cursul.

 

 

Cum a fost interacțiunea cu instructorul?
Super, a fost foarte ok. Am învățat multe de la Sorina și îi mulțumesc mult pentru ce ne-a învățat.

 

Ce ți-a plăcut / nu ți-a plăcut la curs?
Nu a fost ceva să nu îmi placă. Totul a fost ok, a decurs cum trebuie. Trainerul super ok, colegii au fost ok. Acum fiecare cum își dă interesul.

Sursă foto: Azimut Vision

 

 

 

Ce ți s-a părut cel mai greu în cadrul cursului?
Greu și dificil în cadrul cursului….hmm… aș putea spune că nimic, doar că din partea mea nu prea am avut timp să studiez foarte mult acasă. Am și o fetiță, mă mai sâcâie la cap și nu prea am avut timp. În schimb, mie mi se pare că totul a fost simplu și nu ai nevoie de … nu știu ce experiență. Trebuie să fii puțin deschis, să gândești outside the box și totul e ok.

 

 

 

 

 

Cât de mult a contat studiul individual și curiozitatea pe parcursul cursului?
Conteză enorm de mult. În special, la Automation Testing, dacă nu exersezi, într-o săptămână poți să uiți tot. Contează foarte mult cât de mult exersezi pe lângă.

 

Ai mai avut altă tangență cu domeniul IT ?
Nu am avut nicio bază, în afară de faptul că știu să manevrez un laptop. Adică, cel puțin coding și Automation Testing, scris de cod …. zero, minus unu chiar.

 

Unde lucrezi în momentul de față? Pe ce post? Ai început cu un internship în cadrul firmei sau direct cu un job?
Better QA este compania la care lucrez și am un post de Junior QA Tester. Direct job.

 

Prin câte interviuri ai trecut la firma? Ai dat un test?
Am avut un singur interviu, norocul meu. A fost un singur interviu cu o domnișoară de la HR.

Teoretic, interviul era pentru un post de Automation Testing, dar din cât am înțeles eu, ei fac pentru postul de Automation, dar ar vrea și pentru Manual Testing.

Eu am spus din start, vreau Manual Testing pentru că nu prea am ce să caut în Automation, până nu mai exersez .

Interviul a fost unul singur. Mi s-a dat un test de limba engleză, de Cambridge online, câteva întrebări despre mine, două – trei întrebări din domeniul testării (destul de ușoare aș putea zice) și două – trei întrebări de logică (destul de ușoare). În rest, conversație în engleză.

 

Îți place locul actual de muncă? Este lucratul în IT ceea ce te așteptai?
Da. Cum am zis, nu am plecat cu așteptări, fiind un domeniu nou pentru mine, am zis că „ce o să fie, o să fie”. Din câte am auzit și de la alți colegi, pentru mine e ok.

 

Sursă foto: Liviu Gherasim

 

Ce planuri ai pentru viitor? Unde te vezi peste 5 ani?
Niciodată nu am știut să răspund la această întrebare și nici în domeniul acesta nu știu. Aștept să văd ce îmi rezervă viitorul. Eu sper să ajung undeva destul de sus și vorba aia că banii ne motivează, la un salariu cât mai mare, cât de mare se poate și cât mai repede.
Deci, nu știu … dacă să ajungi un lead poate că durează vreo patru ani, eu aș vrea să o fac în doi ani, ceva de genul.

 

Consideri că în acest domeniu este nevoie de o continuă perfecționare?
Evident că da. Și nu doar în acest domeniu, în orice domeniu. În special în acesta, mult exercițiu, multă documentație și multă răbdare.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Da, bineînțeles.

 

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt în căutarea cursurilor în domeniu și vor să își schimbe locul actual de muncă?
Un sfat … Cine vrea să se înscrie la acest curs să se pună cu burta pe carte, mai ales dacă experiența este zero în domeniu și odată ce înveți, ce exersezi devine super ușor totul și bineînțeles, devine și super ușor când aplici la interviuri, după ce ai asimilat totul de la curs.

 

Felicitări Liviu pentru tot efortul pe care l-ai depus pentru a înțelege testarea software, pentru modul în care ai reușit să obții un job în domeniul IT. Îți dorim să performezi conform dorințelor tale!