După ce a urmat cursul de Testare Manuală, Linda s-a angajat pe un post de QA Tester. Citește povestea ei de succes și vezi care a fost experiența sa în cadrul cursului. Felicitări și mulțumim pentru interviu!

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului? Ce studii ai urmat?
Toată pregătirea mea profesională de dinainte de curs a fost paralelă cu domeniul IT. Am terminat un liceu cu profil filologic, am urmat Facultatea de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai, apoi am făcut un master pe Lingvistică, după care am activat în învățământ timp de cinci ani. Ulterior, am făcut o schimbare radicală la acel moment și anume m-am întors la Cluj și am activat în domeniul Logisticii. Aceasta a fost prima schimbare majoră de la ceea ce mă pregătisem eu să devin și anume profesor.
De unde ai aflat de Azimut Vision?
De pe Internet în principiu. Căutam altceva după domeniul de Logistică, fiindcă simțeam că după șapte ani lucrați acolo, ajunsesem la un punct maxim în care mă plafonasem, nu mai puteam evolua, nu mai era nimic, iar atunci am căutat altceva care să-mi stârnească interes, plăcere și alte satisfacții. Atunci, la insistențele fratelui meu care lucrează în domeniul IT și a mai multor prieteni care la fel sunt în acest domeniu, am zis hai să încerc să vedem ce o să iasă. Mi s-a părut că testarea ar fi cea mai apropiată de ceea ce aș fi putut eu să fac pentru că neavând foarte multe tangențe, mi-ar fi fost prea greu să încep direct cu programarea spre exemplu. Am zis că un curs de Testare Manuală m-ar ajuta să-mi dau seama dacă îmi place, dacă mi se potrivește și așa am ajuns la voi.
Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări?
Cu siguranță am avut așteptări. Cred că prima așteptare a fost să văd dacă îmi place, dacă mă potrivesc și dacă o să pot face asta. Să-mi placă și să fac chestia asta cu plăcere, aceasta era cea mai mare frică a mea. Iar după, așteptarea era să pot ajunge în domeniul IT, să-mi găsesc un job pe Testare, să mă angajez și să învăț cât mai multe. Deci mi-au fost îndeplinite toate așteptările cu brio.
Cum a o fost interacțiunea cu instructorul?
A fost totul minunat. Interacțiunea cu Sorin a fost la superlativ. De fiecare dată când aveam întrebări, de multe ori erau foarte multe întrebări și erau tâmpite, a avut întotdeauna răbdare cu noi și a făcut în așa fel încât să înțelegem. Mi-a plăcut foarte mult, adică cred foarte tare că poți să înveți mult mai mult făcând direct lucrurile, dar e foarte important să ai și o bază teoretică. Sorin a îmbinat foarte bine partea teoretică cu cea practică, s-a descurcat cu brio și aș repeta oricând experiența.
Ce ți s-a părut cel mai greu în cadrul cursului?
Au fost momente grele, dar nu în acest sens sau nu atât de grele. Dat fiind faptul că lucram de luni până vineri îmi era puțin greu să mai găsesc concentrare, energie și timp să mă trezesc sâmbătă dimineața și să mă duc la curs. Dar nu știu, toată chestia e că trebuie să-ți placă, să te prindă și să-ți dorești foarte mult să faci totul până la capăt să vezi dacă merită sau nu merită pentru tine. Adică dacă faci o treabă, să o faci până la capăt. Momente așa mai grele nu cred că au fost, inițial când am început să sedimentăm termenii și să consolidăm toate conceptele noi, să facem diferența între termenii de testare și metode, era greu la un moment dat să le diferențiezi, să-ți dai seama ce se întâmplă aici și ce se întâmplă dincolo, dar după ce a intervenit partea practică, cumva s-au limpezit toate nedumeririle.
Cât de mult a contat studiul individual și curiozitatea pe parcursul cursului?
Contează foarte mult studiul individual, chiar dacă cursul este foarte bine structurat și începe de la zero și încet, încet te duce acolo unde trebuie să ajungi. Sunt foarte multe concepte, foarte mulți termeni pe care trebuie să îi asimilezi dacă vrei să și aplici ce înveți și trebuie să știi să faci diferența între ei să-i înțelegi. Aici intervine studiul individual pentru că trebuie să fii curios, să știi să cauți, să încerci să faci tu singur ceea ce înveți la curs. Era bine că aveam și teme pentru casă, am primit tot felul de exerciții care ni se păreau foarte grele la momentul respectiv, dar cumva era „rușinea” de a te duce cu tema nefăcută sau că te prezinți nepregătit, iar astfel din toată oboseala acumulată în timpul săptămânii, tot mai găseai o doză de energie să cauți, să fii curios, să descoperi, iar asta contează foarte mult și te ajută să găsești drumul spre succes.