Povesti de Succes – Linda Marginean

Dupa ce a urmat cursul de Testare Software (Manual + Automation), Linda s-a angajat ca software tester la una dintre cele mai cunoscute firme de IT din Cluj. Citeste mai jos povestea ei de succes.

Felicitari si multumim pentru interviu.

 

Intrebare: In ce domeniu ai activat inainte de inceperea cursului? Ce studii ai urmat?Ce te-a determinat sa urmezi un curs de IT? 
Raspuns: Am studiat finante, mai exact administrarea finantelor in domeniul business-hotelier. Am lucrat oarecum in domeniu timp de un an, mai exact intr-o firma de asigurari si investitii partenera cu o banca din strainatate. Ulterior a existat o perioada in care am locuit in strainatate, iar la revenire, inainte de inceperea cursului, am lucrat ca si hair-stylist. Angajandu-ma ulterior la Soft Vision, pe un post care nu are legatura cu IT-ul, mi s-a deschis intr-o oarecare masura un orizont in care am putut sa vad ce inseamna in mare IT-ul si ce ar insemna sa lucrezi in acest domeniu si astfel a aparut dorinta de a-mi schimba job-ul si domeniul in care activez, prin urmare am decis ca este momentul sa incep un curs de IT.

 

Care a fost motivul pentru care te-ai hotarat sa faci acest curs la noi?
In trecut am urmat un curs online de web design la voi si luand in calcul faptul ca atunci totul a decurs ok si mi-a placut, am decis ca in urma acelei experiente pozitive sa continui colaborarea tot cu voi, Azimut Vision.

 

Ce asteptari ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste asteptari?
Ma asteptam ca intr-un timp relativ scurt, respectiv durata cursului, sa acumulez cunostintele cheie necesare activarii in domeniul Quality Assurance, desigur ca si junior. Totodata imi doream sa am acces la un suport care sa imi ramana si dupa curs astfel incat sa pot sa-mi reimprospatez cunostintele oricand simt nevoia, deoarece singura ar fi fost mult mai dificil sa fac selectia intre toata informatia ce se gaseste online, sa imi dau seama de unde ar trebui sa incep si probabil nici nu as fi reusit sa inteleg lucrurile atat de repede ca si la curs. Toate aceste asteptari ale mele au fost atinse cu succes in cadrul cursului.

Cum ai comunicat cu instructorul?
A fost chiar usor sa comunicam cu el, a fost foarte deschis fata de noi, a creat o atmosfera degajata si ne-a ajutat astfel pe toti sa ne relaxam si sa nu avem sentimentul ca am fi la scoala, insa in acelasi timp a fost si foarte profesional si ne-a invatat foarte multe lucruri.

 

Ce ti-a placut / nu ti-a placut la curs?
Mi-a placut tot.

 

Ce consideri ca ti-a folosit cel mai mult din ce ai invatat la curs?
Toate cunostintele dobandite in cadrul cursului. Chiar si dupa finalizarea cursului am „apelat” in mod frecvent la informatiile pe care le-am dobandit in acea perioada.

 

Ce ti s-a parut cel mai greu in cadrul cursului?
R:Cred ca partea de automation, cand partea de testare implica si limbaj de programare.

 

Te-a ajutat cursul in vederea obtinerii actualului loc de munca? (pastrarea/promovarea la locul de munca). In ce sens?
Da, fara curs nu as fi reusit sa ma angajez in domeniu, am dobandit multe cunostinte utile care m-au ajutat foarte mult.

 

Ce lucruri studiate la curs ai folosit la locul de munca?
Partea practica, la curs avand foarte multe ore de practica m-a ajutat foarte mult in obtinerea postului actual, interviul a fost bazat pe cunostinte practice aplicate si astfel cursul chiar a fost foarte util.

 

Cat de mult a contat studiul individual si curiozitatea pe parcursul cursului?
A contat mult si conteaza chiar si acum dupa ce m-am angajat pentru ca in acest domeniu esti intr-un proces continuu de invatare si evolutie.

 

Unde lucrezi in momentul de fata? Pe ce post?Lucrez la Soft Vision pe un post de Quality Assurance Software Tester.

 

Ai inceput cu un internship in cadrul firmei sau direct cu un job?
Am fost angajata direct, desi la inceput am fost oarecum intr-o perioada de self-training ca sa zic asa si inca particip la unele traininguri.

 

Prin cate interviuri ai trecut la firma? Ai dat un test, ai aratat proiecte facute de tine in cadrul interviului?
Am avut un singur interviu mai complex ce a presupus diverse intrebari si situatii practice.

 

Iti place actual locul de munca? Este lucratul in IT ceea ce te asteptai?
Da, imi place foarte mult, descopar cu entuziasm tot mai multe lucruri noi.

 

Ce planuri ai pt viitor? Unde te vezi peste 5 ani?
Peste 5 ani ma vad tot aici, insa cu mai multa experienta si un bagaj vast de cunostinte. Din punctul meu de vedere progresul in acest domeniu este destul de lent, este un domeniu in care ai nevoie de mai multi ani pentru a putea sa te axesezi si pe alte lucruri sau pozitii.

 

Consideri ca in acest domeniu este nevoie de o continua perfectionare?
Da. Depinde insa si de dorinta fiecaruia de a evolua, de cerintele proiectului la care lucrezi si de cat de mult iti doresti tu sa te perfectionezi.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Da, am recomandat si inca recomand prietenilor.

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt in cautarea cursurilor in domeniu si vor sa isi schimbe locul actual de munca?
Ii incurajez sa o faca. Atata timp cat au ambitie si isi doresc cu adevarat au sanse reale de reusita. Merita. O spun din proprie experienta.