Tel: +40 720 342 122

Povești de Succes – Linda Marginean

După ce a urmat cursul de Testare Software (Manual + Automation), Linda s-a angajat ca software tester la una dintre cele mai cunoscute firme de IT din Cluj. Citește mai jos povestea ei de succes.

Felicitări și mulțumim pentru interviu.

 

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului? Ce studii ai urmat? Ce te-a determinat să urmezi un curs de IT? 

Am studiat finanțe, mai exact administrarea finanțelor în domeniul business-hotelier. Am lucrat oarecum în domeniu timp de un an, mai exact într-o firmă de asigurări și investiții parteneră cu o bancă din străinătate. Ulterior a existat o perioadă în care am locuit în străinătate, iar la revenire, înainte de începerea cursului, am lucrat ca și hair-stylist. Angajându-mă ulterior la Soft Vision, pe un post care nu are legatură cu IT-ul, mi s-a deschis într-o oarecare masură un orizont în care am putut să văd ce înseamnă în mare IT-ul și ce ar însemna să lucrezi în acest domeniu și astfel a apărut dorința de a-mi schimba job-ul și domeniul în care activez, prin urmare am decis că este momentul să încep un curs de IT.

 

Care a fost motivul pentru care te-ai hotărât să faci acest curs la noi?

În trecut am urmat un curs online de web design la voi și luând în calcul faptul că atunci totul a decurs ok și mi-a plăcut, am decis ca în urma acelei experiențe pozitive să continui colaborarea tot cu voi, Azimut Vision.

 

Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări?

Mă așteptam ca într-un timp relativ scurt, respectiv durata cursului, să acumulez cunoștințele cheie necesare activării în domeniul Quality Assurance, desigur ca și junior. Totodată îmi doream să am acces la un suport care să îmi rămână și după curs astfel încât să pot să-mi reîmprospătez cunoștințele oricând simt nevoia, deoarece singură ar fi fost mult mai dificil să fac selecția între toată informația ce se găsește online, să îmi dau seama de unde ar trebui să încep și probabil nici nu aș fi reușit să înțeleg lucrurile atât de repede ca și la curs. Toate aceste așteptări ale mele au fost atinse cu succes în cadrul cursului.

Sursă foto: Azimut Vision

Cum ai comunicat cu instructorul?

A fost chiar ușor să comunicam cu el, a fost foarte deschis față de noi, a creat o atmosferă degajată și ne-a ajutat astfel pe toți să ne relaxăm și să nu avem sentimentul că am fi la școală, însă în același timp a fost și foarte profesional și ne-a învățat foarte multe lucruri.

 

Ce ți-a plăcut / nu ți-a plăcut la curs?
Mi-a plăcut tot.

 

Ce consideri că ți-a folosit cel mai mult din ce ai învățat la curs?

Sursă foto: Azimut Vision

Toate cunoștințele dobândite în cadrul cursului. Chiar și după finalizarea cursului am „apelat” în mod frecvent la informațiile pe care le-am dobândit în acea perioada.

 

Ce ți s-a părut cel mai greu în cadrul cursului?
R: Cred că partea de automation, când partea de testare implică și limbaj de programare.

 

Te-a ajutat cursul în vederea obținerii actualului loc de muncă? (păstrarea/promovarea la locul de muncă). În ce sens?
Da, fără curs nu aș fi reușit să mă angajez în domeniu, am dobândit multe cunoștinte utile care m-au ajutat foarte mult.

 

Ce lucruri studiate la curs ai folosit la locul de munca?
Partea practică, la curs având foarte multe ore de practică m-a ajutat foarte mult în obținerea postului actual, interviul a fost bazat pe cunoștințe practice aplicate și astfel cursul chiar a fost foarte util.

 

Cât de mult a contat studiul individual și curiozitatea pe parcursul cursului?
A contat mult și contează chiar și acum după ce m-am angajat pentru că în acest domeniu ești într-un proces continuu de învățare și evoluție.

 

Sursă foto: Azimut Vision

Unde lucrezi în momentul de față? Pe ce post?Lucrez la Soft Vision pe un post de Quality Assurance Software Tester.

 

Ai început cu un internship în cadrul firmei sau direct cu un job?

Am fost angajată direct, deși la început am fost oarecum într-o perioadă de self-training ca să zic așa și încă particip la unele traininguri.

 

Prin câte interviuri ai trecut la firmă? Ai dat un test, ai arătat proiecte făcute de tine în cadrul interviului?
Am avut un singur interviu mai complex ce a presupus diverse întrebări și situații practice.

 

Îți place actual locul de muncă? Este lucratul în IT ceea ce te așteptai?
Da, îmi place foarte mult, descopăr cu entuziasm tot mai multe lucruri noi.

 

Ce planuri ai pentru viitor? Unde te vezi peste 5 ani?

Peste 5 ani mă văd tot aici, însă cu mai multă experiență și un bagaj vast de cunoștințe. Din punctul meu de vedere progresul în acest domeniu este destul de lent, este un domeniu în care ai nevoie de mai mulți ani pentru a putea să te axesezi și pe alte lucruri sau poziții.

Sursă foto: Azimut Vision

 

Consideri că în acest domeniu este nevoie de o continuă perfecționare?

Da. Depinde însă și de dorința fiecăruia de a evolua, de cerințele proiectului la care lucrezi și de cât de mult îți doresti tu să te perfecționezi.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Da, am recomandat și încă recomand prietenilor.

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt în căutarea cursurilor în domeniu și vor să își schimbe locul actual de munca?

Îi încurajez să o facă. Atâta timp cât au ambiție și își doresc cu adevărat au șanse reale de reușită. Merită. O spun din proprie experiență.