Tel: +40 720 342 122

Povești de succes – Ioana Ilie

Citește povestea de succes a Ioanei. A urmat cursul de Software Tester și apoi s-a angajat în domeniu.
Felicitări Ioana pentru determinarea și implicarea de care ai dat dovadă, pentru modul în care ai reușit să acumulezi informațiile transmise din cadrul cursului.
Mult succes în cariera de Software Tester!

 

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului?
Înainte de începerea cursului am lucrat pe partea de calitate, dar pe producție, nu pe partea de soft.

 

Sursă foto: Ioana Ilie

Ce studii ai urmat?
Am finalizat Facultatea de Iginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.

 

De unde ai aflat de Azimut Vision ?
Am căutat destul de mult pe Internet, mi-am dorit un curs la care să merg fizic și am găsit acest curs.

 

Care a fost motivul pentru care te-ai hotărât să faci acest curs la noi?
Mi-am dorit ceva fizic, unde să pot merge. Mi-a fost mult mai ușor să merg într-o sală fizic decât online. Am considerat că m-ar ajuta mai mult.

 

Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări?
Au fost atinse așteptările mele.
Mi-am dorit să aprofundez puțin partea de programare. Eu am făcut puțină prin facultate și mi-am dorit să înțeleg mai bine tot ce se întâmplă acolo, să învăț un limbaj de programare, să intru mai mult pe partea de testare.
În cadrul cursului am văzut că se testează manual și automat, am înțeles destul de multe. Eu cunoșteam foarte puține de la câteva prietene, dar am zis că dacă mă înscriu la un curs îmi doresc să plec de acolo cu mai multe cunoștințe și le-am acumulat.

 

 

Cum a fost interacțiunea cu instructorul?
Interacțiunea cu Andrei a fost una foarte bună. Cum este și de vârsta noastră ne-a fost mult mai ușor să ne deschidem, să îi spunem că nu am înțeles ceva și să ne repete, să ne facă să înțelegem. A avut multă răbdare cu noi. Adică, dacă am avut nevoie să ne explice de trei ori, de trei ori ne-a explicat.

 

 

Ce ți-a plăcut / nu ți-a plăcut la curs?
Mi-a plăcut mult partea practică când am început deja să testăm. Andrei ne-a învățat teoria, după care am făcut mici teste ca să ne fie mai ușor să învățăm. Am pus teoria în practică, și asta ne-a ajutat foarte mult. Mi-au plăcut colegii, ne-am integrat foarte bine și Andrei ne-a pus să ne integrăm foarte bine.
Nu a fost ceva care să nu îmi placă, nu am plecat de la curs nemulțumită.

 

 

Ce ți s-a părut cel mai greu în cadrul cursului?
La început au fost mai multe lucruri pe care nu le înțelegeam, dar pe parcurs, Andrei ne-a ajutat să înțelegem. Dacă era un lucru pe care nu îl înțelegeam, stătea cu noi până când acel lucru era înțeles de către noi.

 

De-a lungul cursului ai mers și la job-ul anterior ?
Da, dar mi-a fost ușor pentru că se ținea vinerea (după program) și sâmbăta (nu lucram). A fost foarte bine. Programul de la curs a venit fix cum trebuie.

 

Cât de mult a contat studiul individual și curiozitatea pe parcursul cursului?
A contat, deoarece acumulezi multă informație la curs și ai nevoie să faci și acasă. Făceam de două ori pe săptămână și ai nevoie în perioada aceasta să te mai uiți peste ele, peste teorie, partea practică. De asemenea, am avut și un proiect.

 

Unde lucrezi în momentul de față? Pe ce post? Ai început cu un internship în cadrul firmei sau direct cu un job?
Lucrez la Waters, o companie de IT, unde fac programe pentru medicină, pe partea medicală.
Este un job, full-time, remote – momentan. Probabil, după o perioadă o să mergem la sediu.

 

Lucrezi atât pe testare manuală, cât și testare automată ?
Momentan sunt pe testare manuală, dar pot oricând să mă transfer și pe testare automată.

 

Te-a ajutat cursul în vederea obținerii actualului loc de muncă? 
Da, cu siguranță m-a ajutat.

 

La câte firme ai aplicat înainte să fii acceptată ?
Am trimis CV-ul la destul de multe firme, dar într-o perioadă destul de scurtă. Am terminat cursul la începutul lunii martie și la sfârșitul lunii mai deja mi-am găsit job. Am aplicat la început la tot ce se putea.

 

Prin câte interviuri ai trecut la firmă?
Am avut două interviuri pentru job-ul de acum.
Am avut partea cu managerul în care am discutat despre mine, despre ce am terminat, cum a fost la curs, după care a venit și partea tehnică.
Acolo am discutat mai multe despre cursul terminat, despre testarea manuală, că momentan pe partea aceasta lucrez. Am descris tot ce am învățat acolo. Au fost mulțumiți.

 

 

Ce planuri ai pentru viitor? Unde te vezi peste 5 ani?
Acum îmi doresc să pun în practică tot ce am învățat la curs. Îmi doresc să intru și pe testare automată. Pe viitor nu știu. Mă bucur că am intrat aici. Vreau să învăț cât mai multe.

 

Consideri că în acest domeniu este nevoie de o continuă perfecționare?
Faptul că faci un curs te ajută foarte mult să intri în domeniul, dar ai nevoie să mai înveți, să fii la zi cu ele, pentru că treci de la un limbaj de programare la altul, baza o ai, dar dacă pleci de la o firmă la alta sunt alte limbaje, alte soft-uri, fac diferite lucruri. Consider că trebuie să mai înveți și pe parcurs, nu te oprești.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Da, deja am și făcut-o. Am recomandat cursul. Sunt colegi care vor să se înscrie.

 

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt în căutarea cursurilor în domeniu și vor să își schimbe locul actual de muncă?
Zilele trecute am discutat cu un coleg care era și el reticient, afirmând că îi este frică, poate e prea mult în engleză și nu înțelege, iar eu i-am zis să încerce că nu e chiar așa, dacă nu înțelege trainerul îi explică. Eu îl dădeam exemplu pe Andrei că el a fost trainerul nsotru. I-am zis că de fiecare dată când nu înțelegeam ceva, ne explica, ne traducea, nu ne-a lăsat să plecăm acasă nedumeriți. Tot timpul ne zicea: „Mai încercați asta acasă și venim după să vedem ce nu ați înțeles. Mi-a plăcut foarte mult la curs, chiar am plecat mulțumită de acolo”.