Tel: +40 720 342 122

Povești de succes – Florina Hodoș

După ce a urmat cursul de Testare, Florina s-a angajat ca software tester. Citește mai jos povestea ei de succes.

Felicitări și mulțumim pentru interviu.


 

 

Sursă foto: Florina Hodoș

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului? Ce studii ai urmat?
Am urmat Facultatea de Construcții din cadrul Universității Tehnice din Cluj și am lucrat în domeniul transporturilor până să încep cursul.

 

De unde ai aflat de Azimut Vision ?
Am aflat de la o cunoștință care a făcut un curs la voi și mi-a recomandat și mie.

 

Care a fost motivul pentru care te-ai hotărât să faci acest curs la noi?
Am studiat bineînțeles piața dinainte, dar a contat foarte mult recomandarea pe care am primit-o, având în vedere că a fost de la o fostă absolventă.

 

Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări ?
În principiu, am vrut să acumulez cât mai multe cunoștințe despre testare pentru că acesta a fost cursul pe care l-am urmat și pot să spun că s-a aliniat cu așteptările mele, dar bineînțeles că a contat și ce am făcut eu separat, drept studiu individual.

 

Cum a fost interacțiunea cu instructorul?
Am avut două trainere, Alisa și Andreea. Au fost foarte răbdătoare și am primit foarte multe exemple de la ele și teme bineînțeles, iar asta a fost foarte bine. Pot spune că a fost chiar mai mult decât mă așteptam.

 

Ce ți s-a părut cel mai greu în cadrul cursului?
Mie personal mi s-a părut mai grea partea de programare, dar asta doar pentru că eu n-am avut în trecut vreo interacțiune cu ea. Bine, nu a fost imposibil, dar puțin greu, tocmai din acest motiv a contat foarte mult studiul individual.

 

Cât de mult a contat studiul individual și curiozitatea pe parcursul cursului?
Este foarte important să studiezi pentru că într-adevăr, sunt ore alocate cursului, dar ca să-ți întipărești bine informația, trebuie să continui să studiezi în plus.

 

Unde lucrezi în momentul de față? Pe ce post? Ai început cu un internship în cadrul firmei sau direct cu un job?
Lucrez într-o companie de IT, în domeniul Automotive ca și software tester. A fost direct un full time job, iar în momentul de față principala mea sarcină este să creez TestCase-uri și să le execut.

 

La câte firme ai aplicat înainte de a obține acest job ?
Am avut mai multe încercări la internship-uri, dar nu am reușit. Acesta a fost primul job la care am aplicat și l-am și obținut.

 

 

Te-a ajutat cursul în vederea obținerii actualului loc de muncă? (păstrarea/promovarea la locul de muncă). În ce sens?
Practic, cursul m-a introdus în domeniu și sincer nu aș fi văzut altă modalitate de a pătrunde în acesta. Puteam face și studiu individual, dar în acest caz nu avea cine să-mi ofere exemple reale din ceea ce se întâmplă cu adevărat într-o companie de IT.

 

Sursă foto: Florina Hodoș

Prin câte interviuri ai trecut la firmă? Ai dat un test, ai arătat proiecte făcute de tine în cadrul interviului?
Au fost două interviuri, unul dintre ele a vizat tehnical skills, iar celălalt soft skills. Au fost atât întrebări de teorie și de practică, cât și de logică. A fost totul bine, iar persoana care m-a intervievat a fost foarte înțelegătoare.

 

Îți place actualul loc de muncă? Este lucratul în IT ceea ce te așteptai?
Da, îmi place foarte mult din toate punctele de vedere. Îmi plac colegii, întreaga echipă și plus de asta îmi place că am opțiunea de a lucra hibrid, ceea ce contează foarte mult. În ceea ce privește domeniul IT, eu mi-am imaginat că o să învăț constant lucruri noi și chiar așa este. Momentan sunt încă în perioada de training și  învăț, iar având în vedere ritmul în care se schimbă lucrurile, prevăd că o să tot învăț până la finalul carierei.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Da, l-aș recomanda și l-am și recomandat deja. Mie mi-a plăcut foarte mult cum s-a desfășurat totul, mi s-a părut că aici poți să găsești exact ce e nevoie pentru a obține un job în domeniu.

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt în căutarea cursurilor în domeniu și vor să își schimbe locul actual de muncă?
În primul rând, cred că este nevoie de curaj, ambiție și cel mai important este să-ți dorești să faci schimbarea și să te menții pe această cale, fiindcă că așa cum am zis, tot timpul apar informații noi și trebuie să-ți dorești să le afli pentru că altfel nu poți să fii performat în domeniu.