Tel: +40 720 342 122

Povești de succes – Diana Rață

După ce a urmat cursul de Business Analyst, Diana a evoluat în cadrul firmei și a trecut la un alt nivel al domeniului IT. Citește mai jos povestea ei de succes.
Felicitări și mulțumim pentru interviu, Diana! Îți dorim mult succes pe viitor!

 

 

Sursă foto: Diana Rață

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului? Ce studii ai urmat?
Înainte de începerea cursului la voi am activat tot în domeniul IT, dar pe o ramură diferită, iar legat de facultate am terminat Facultatea de Studii Europene și Relații Internaționale la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

 

Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări?
Am avut oarecare așteptări, acum eu știam cumva dinainte ce înseamnă și ce presupune un Business Analyst, am lucrat pe proiectele anterioare și am avut șansa să fiu și eu BA deci cam știam cum stă treaba. M-am așteptat să primesc informații, să am parte de teorie pentru că eu am intrat direct pe practică fără să am această teorie. Cumva cam acestea au fost așteptările care evident că s-au și îndeplinit, adică am primit material destul pe care îl avem și acum la dispoziție și ne putem uita oricând peste el.

 

Ce ți-a plăcut / nu ți-a plăcut la curs?
Cel mai mult mi-a plăcut că am avut exerciții, atât individuale cât și în echipă. Mi se pare că exercițiile ajută mult la implementarea teoriei în minte și am mai avut și tot felul de exemple practice care la fel mi se pare că ajută foarte mult dacă vin în completarea teoriei, iar pe partea de lucruri care nu mi-au plăcut, nu cred că aș avea ce să spun aici.

 

Cât de mult a contat studiul individual și curiozitatea pe parcursul cursului?
A contat pentru că așa cum am spus și mai devreme, am primit teorie multă și destul de stufoasă și atunci a contat și să trecem noi înainte prin ea. Cursul se desfășura de două ori pe săptămână și aveam timp suficient și să ne uităm noi înainte peste materie, plus că puteau să apară tot felul de întrebări pe care ulterior le puteai clarifica cu trainerul în timpul ședințelor, deci contează cu siguranță studiul individual.

 

Unde lucrezi în momentul de față? Pe ce post?
Lucrez la P3 Digital Servicies pe postul de Scrum Master.

 

La câte firme ai aplicat înainte de a obține acest job?
Eram deja la firmă când m-am apucat de curs, dar înainte lucram pe Testare Manuală. Mi s-a dat la un moment dat oportunitatea să lucrez ca și Business Analyst pentru o perioadă de trei luni, în paralel cu partea de Testare, mi s-a părut foarte interesant și am acceptat, mi-a plăcut foarte mult. Asta a venit după o perioadă de cinci ani în care am făcut doar testare și mi s-a părut că ar prinde bine o schimbare, astfel că am început să caut cursuri de Business Analyst și așa v-am găsit pe voi.

 

Te-a ajutat cursul în vederea obținerii actualului loc de muncă? (păstrarea/promovarea la locul de muncă). În ce sens?
M-a ajutat pentru că în momentul în care am precizat la interviu că urmez și un curs de Business Analyst au fost încântați și au zis că o să mă ajute cu siguranță și chiar m-a ajutat, mai ales pe partea de creare tichete, relații cu clienții și așa mai departe.

 

Care sunt principalele task-uri pe care le ai de îndeplinit la locul de muncă?
Ca și Scrum Master practic task-urile mele se încadrează cel mai mult pe partea organizatorică, astfel că organizez în mod constant meeting-uri, aș mai zice că la fel de important e să îi ajut pe membrii echipei în cazul în care întâmpină anumite împedimente de orice fel, mențin relația cu Product Owner-ul, am grijă ca la final să ne atingem țelul pe care l-am stabilit la început, apoi mă ocup de tot ce ține de partea de story points. Cam acestea ar fi cele mai importante de menționat.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Da, l-aș recomanda și l-aș recomanda cu precădere celor care sunt noi în domeniu. Este foarte multă teorie oferită și e foarte bine structurată.

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt în căutarea cursurilor în domeniu și vor să își schimbe locul actual de muncă?
Să încerce, clar să încerce. Cum am zis, eu am terminat Facultatea de Studii Europene deci nu am avut nicio treabă cu IT-ul, dar este un domeniu foarte fain în cadrul căruia poți să evoluezi, ai foarte multe variante, deși multă lume are senzația că acest domeniu înseamnă numai programare și se gândesc că poate nu se descurcă. Atunci le-aș zice să încerce măcar să vadă dacă le place și apoi totul vine de la sine pentru că este un domeniu de viitor și nu cred că ar avea nimic de pierdut dacă ar oferi o șansă. Plus de asta, în cadrul unui curs de acest fel îți poți da seama dacă îți place și dacă ți se potrivește.