Tel: +40 720 342 122

Povești de Succes – Diana Toma

Citește povestea de succes a Dianei. Ea a urmat cursul de Front End Developer de la Brașov și apoi s-a angajat în domeniu.

Felicitări Diana și mult succes în continuare!

Felicitări Mihai pentru că ai încredere în ei și îi încurajezi, nu doar le predai niște informații.

 

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului? Ce studii ai urmat? Ce te-a determinat să urmezi un curs de IT?
Ca și studii am terminat sociologia, de atunci și până acum am activat în mai multe domenii, ultimul domeniu, cel de la care am și plecat, fiind cel bancar. Lucram în bancă și am zis că vreau altceva, era defapt un back-office pentru o bancă mai mare și simțeam nevoia de o schimbare. Lucram la un proiect unde nu prea era un volum mare de muncă și ca o consecință a acestui lucru era și faptul că nu existau perspective reale de promovare din punctul meu de vedere. În prisma acestor aspecte am decis că este necesară o schimbare și am profitat de faptul că aveam timp mort la locul de muncă și m-am apucat să învăț singură HTML, CSS, Java Script etc și atunci am realizat că mi se potrivește acest domeniu.

 

Care a fost motivul pentru care te-ai hotărât să faci acest curs la noi?
Într-o primă fază m-am înscris la un alt curs aici în Brașov, însă nu era acreditat de Ministerul Educației. Înainte de acest curs am învățat singură acasă și am început să lucrez și la anumite proiecte chiar dacă nu știam ce mă așteapta și astfel am dat cu capul de anumite piedici, cum e și normal. Între timp am început să îmi caut de muncă în acest domeniu, arătându-le potențialilor angajatori proiectele la care lucram. La firma la care lucrez acum am aplicat la un moment dat, nu am primit răspuns, astfel că am decis să îi sun pentru a primi un feedback. În urma acelei convorbiri am aflat că nu m-au contactat pentru că nu am nimic care să ateste cunoștințele mele, respectiv un liceu de informatică absolvit, o facultate sau un curs acreditat, de IT normal. Am căutat cursuri acreditate de Front-End și am găsit câteva opțiuni, la Registrul Comerțului, la voi, Azimut Vision și încă câteva firme care furnizau astfel de cursuri. Am făcut o comparație între opțiuni axându-mă pe program, numărul de ore, durată, programa cursului și pe feeling și astfel am ales să urmez cursul la Azimut Vision. Prin prisma costului m-am gândit că se livrează un conținut de calitate și plec cu ceva de la curs, nu doar cu o diplomă, iar acest lucru a reprezentat un alt criteriu important în alegerea cursului.

 

 

Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări?
Eu învățând și singură înainte căutam oarecum și o confirmare a faptului că ceea ce am învățat a fost ok. Desigur, mare parte din lucrurile pe care le-am învățat le-am regăsit și în curs, lucru normal, fiind un curs pentru începători, însă la aceste informații s-au adăugat și multe informații noi și plus valoare, Mihai răspunzandu-ne la toate întrebările pe care le aveam și încerca mereu să ne ajute.

 

Cum ai comunicat cu instructorul?
Am comunicat foarte bine. Ne-a răspuns la toate întrebările. Ce mi-a plăcut a fost faptul că și în situația în care erau întrebări la care nu putea să ne răspundă, fie că nu era tocmai pe domeniul lui sau din alte motive, ne spunea că momentan nu ne poate oferi un raspuns dar că se va documenta, iar la următorul curs venea cu răspunsul la întrebările noastre.

 

Ce ți-a plăcut / nu ți-a plăcut la curs?
Mi-a plăcut atmosfera degajată, mi-a plăcut că ne-am înțeles bine între noi, că am comunicat foarte ușor atât între noi cât și cu instructorul. Mi-a plăcut și structura cursului care a fost logica. O sugestie de îmbunătățire ar putea fi legat de cursanții care deja vin cu un bagaj de cunoștințe, să li se ofere ceva extra de făcut, deși fiind un curs pentru începători este de înțeles faptul că pentru persoanele care deja au un bagaj de cunoștințe vor exista și informații pe care deja le cunosc.

 

Ce consideri că ți-a folosit cel mai mult din ce ai învățat la curs?
Pe lângă informații și lămuririle din partea instructorului, încurajările lui Mihai ne-au ajutat destul de mult, cu siguranță. El vedea potențial în noi și asta a contat foarte mult pentru că dacă tu nu te vezi capabil de a activa în domeniul acesta poți să faci 10 cursuri de IT că tot nu o să te angajazi, poate nici măcar nu o să aplici pentru un post. Faptul că instructorul a crezut în noi, că ne arăta soluții de rezolvare ale unor probleme cu care veneam la curs, faptul că ne-a ajutat să ne dam seama că nu trebuie să fii cel mai deștept din lume că să te angajezi în IT, ne-a inspirat încredere și ne-a făcut să înțelegem că atâta timp cât noi ne dorim asta și muncim pentru asta avem șanse reale de reușită.

 

Ce ți s-a părut cel mai greu în cadrul cursului?
Nimic așa în mod deosebit.

 

Te-a ajutat cursul în vederea obținerii actualului loc de muncă? (păstrarea/promovarea la locul de muncă). În ce sens?
La firma la care sunt acum am aplicat și înainte de curs însă neavând o diplomă acreditată nu m-au chemat nici măcar la interviu, astfel după ce am absolvit cursul am aplicat din nou la această firma, am fost chemată la interviu, iar acum sunt angajată.

 

Ce lucruri studiate la curs ai folosit la locul de muncă?
Mult CSS și HTML, JavaScript mai puțin pentru că lucram în WordPress, nu facem programare, facem web design.

 

Cât de mult a contat studiul individual și curiozitatea pe parcursul cursului?
Foarte mult. Este important să ai curajul să iei proiecte, să încerci, să exersezi, doar așa poți învăța și te poti perfecționa. Cred că cea mai bună metodă de a învăța este lucrând.

 

 

Unde lucrezi în momentul de față? Pe ce post?
Lucrez pe un post de web designer la o agenție de site-uri web, optimizare SEO și identitate vizuala din Brașov.

 

Ai început cu un internship în cadrul firmei sau direct cu un job?
Am fost angajată direct.

 

Prin câte interviuri ai trecut la firmă? Ai dat un test, ai arătat proiecte făcute de tine în cadrul interviului?
A fost un interviu inițial mai complex, dar cu toate acestea nu am avut parte de un test pentru că ei atunci căutau oameni fără experiență în WordPress. Apoi a avut loc un al doilea interviu care defapt a fost mai mult o confirmare a faptului că vom începe o colaborare.

 

Îți place actual locul de muncă? Este lucratul în IT ceea ce te așteptai?
Da, chiar îmi place. Îmi place că interacționez cu clienții, că am propriul meu portofoliu de clienți. Îmi place că site-urile sunt diferite și că aparțin unor diferite domenii. Îmi place că am mereu ceva de învățat, că am parte de provocări și că nu am timp să mă plictisesc.

 

Ce planuri ai pentru viitor? Unde te vezi peste 5 ani?
Îmi doresc să evoluez cât mai mult în domeniul acesta. Consider că dacă o să îmi placă și peste 5 ani ceea ce fac o să rămân tot pe webdesign.

 

Consideri că în acest domeniu este nevoie de o continuă perfecționare?
Cu siguranță că da, cine rămâne la același nivel va fi depășit de tehnologie pentru că apar tot timpul lucruri noi, site-urile se învechesc și ele, apar funcționalități noi. Cu siguranță trebuie să înveți în continuare.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Da, aș recomanda. Dacă aș afla pe cineva care dorește să urmeze calea asta, cu siguranță.

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt în căutarea cursurilor în domeniu și vor să își schimbe locul actual de muncă?
Să aibă încredere în ei pentru că totul pornește de la mind-set și dacă își doresc cu adevărat pot. Să fie perseverenți și să aibă încredere în ei, asta este cel mai important.