Tel: +40 720 342 122

Povești de succes – Darius Pop

După ce a finalizat cursul de Software Tester, Darius s-a angajat în domeniul IT. Citește povestea lui de succes și află care au fost pașii pe care i-a urmat pentru a reuși. 

Felicitări și mulțumim pentu interviu!

 

Sursă foto: Darius Pop

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului? Ce studii ai urmat?

Încă sunt în primul an de facultate la Management, fusesem la Facultatea de Psihologie, dar m-am lăsat pentru că mi s-a părut că nu mi se potrivește. Am avut câteva cunoștințe care lucrau în IT și tot ziceau că e un domeniu frumos, mediu de lucru fain și am zis să mă uit și eu ce cursuri sunt, iar în pauza dintre cele două facultăți, am venit și am făcut cursul la voi să văd dacă mi se potrivește.

 

Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări?

Ca și așteptări, știu că la început ni s-a menționat faptul că vom fi luați de la zero, eu de exemplu nu am mai avut tangențe în trecut cu domeniul. La început a fost chiar încet și folosindu-mă de orele pe care le-am avut cu trainer-ul, am aprofundat foarte tare în timpul meu liber și după primele cinci cursuri au început să se lege mai bine lucrurile.

 

Cum a o fost interacțiunea cu instructorul?

Interacțiunea cu trainerul a fost foarte frumoasă, de fiecare dată când am avut vreo întrebare sau am vrut să iau lucrurile dintr-o altă perspectivă, puteam să merg la ea. Uneori stătea și după ce se termina cursul și îmi arăta cum să fac unele lucruri care să mă ajute.

 

 

Care au fost lucrurile care ți-au plăcut cel mai mult la curs? Dar cele care nu ți-au plăcut?

Mi-a plăcut că a fost o atmosferă destul de relaxantă, cursanții formau o comunitate plăcută, nu eram stresați așa că am putut să învățăm toți în ritmul nostru.

 

Cât de mult a contat studiul individual și curiozitatea pe parcursul cursului?

Consider că studiul individual este o necesitate când vrei să începi un curs de acest gen. Diferența dintre cei care reușesc să se angajeze după și cei care îl fac doar ca să aibă o hârtie este că își doresc cu adevărat să găsească cea mai mică portiță în acest domeniu și să se folosească de ea.

 

Unde lucrezi în momentul de față? Pe ce post? Ai început cu un internship în cadrul firmei sau direct cu un job?

Sunt QA Specialist și am început direct cu un full time job.

 

La câte firme ai aplicat înainte de a obține acest job?

Am aplicat la vreo 50 de firme până să obțin acest job.

 

Prin câte interviuri ai trecut la firmă? Ai dat un test, ai arătat proiecte făcute de tine în cadrul interviului?

Au fost două etape la interviu, am avut conferința cu reprezentantul HR, apoi un interviu tehnic cu Leader-ul de aproximativ o oră în care am primit mai multe întrebări din domeniu, multe dintre ele au fost legate strict de ce am învățat la curs.

 

 

Îți place actualul loc de muncă? Este lucratul în domeniul IT ceea ce te așteptai?

Pot spune că sunt foarte mulțumit de locul de muncă, iar domeniul IT chiar mi-a depășit așteptările. Programul este foarte lejer, nimeni nu are treabă cu tine atâta timp cât îți faci treaba.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?

Chiar am avut persoane care după ce au văzut că lucrez, m-au întrebat ce curs am făcut și le spun mereu că dacă chiar le place chestia asta și chiar se văd lucrând în domeniu, sigur că te poți duce, poți depune efort și să reușești.

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt în căutarea cursurilor în domeniu și vor să își schimbe locul actual de muncă?

Din câte am văzut în poveștile de succes și din experiența mea, am văzut că mereu îți este frică de ceva nou și este perfect normal să îți fie, dar vei fi luat de jos, de la zero, nu e ca și cum ai fi dezavantajat sau ceva de genul. Deci ești luat de la zero și de acolo contează doar cât de mult îți place și cât de mult îți dorești să lucrezi în domeniu. Așa că recomandarea mea este să intri cu mentalitatea că trebuie să reușești și trebuie să depui efort.