Tel: +40 720 342 122

Povesti de succes – Cristina Haisan

După ce a urmat cursul de Software Tester Cristina s-a angajat ca și tester la o cunoscută firmă de IT din Cluj. Mai jos puteți citi povestea ei de succes sub formă de întrebări și răspunsuri.

Cristina îți dorim mult succes în carieră și în viață.

 

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului? Ce studii ai urmat?
Înainte de începerea cursului am studiat Peisagistică.

 

Ce te-a determinat să urmezi un curs de IT? A fost pentru aprofundarea cunoștințelor deja existente sau pentru reconversie profesională?
În timpul facultății am fost diagnosticată cu astm și am dezvoltat alergie la plante lucru care contravenea cu ceea ce presupunea peisagistica, adică eram alergică tocmai la obiectul muncii ca să spun așa, astfel am fost nevoită să mă gândesc la reconversie profesională și astfel am ales să studiez Testare Software.

Care a fost motivul pentru care te-ai hotărât să faci acest curs la noi?
Am ales să urmez acest curs la voi, Azimut Vision, la recomandarea unui prieten care a urmat și el un curs tot aici și ulterior s-a angajat în domeniu.

cazuri de succes azimut vision
Sursă foto: Cristina Haisan

 

Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări?
Nu prea știam la ce să mă aștept, însă speram să învăț cât mai multe lucruri. Am fost plăcut surprinsă de modul în care s-a îmbinat partea teoretică cu partea practică în cadrul cursului.

 

Cum ai comunicat cu instructorul?
Foarte bine. Ne-a încurajat în permanență să punem întrebări, indiferent de cât de banale ni se par, să fim curioși, să exersăm, să repetăm și acasă ce învățăm la curs, chiar a fost un instructor foarte bun, am comunicat foarte bine și ușor.

 


Ce ți-a plăcut / nu ți-a plăcut la curs?
Ce mi-a plăcut la curs a fost faptul că pe lângă partea practică, extrem de importantă, am avut și partea teoretică în care am învățat foarte multe lucruri, a fost super faptul că am primit toate acele informații de bază care au fost foarte utile. Chiar și la interviu, aproximativ 70% din întrebările discutate fie se regăseau în curs, fie au fost discutate în cadrul cursului.
Nu cred că există ceva ce nu mi-a plăcut.

Ce consideri că ți-a folosit cel mai mult din ce ai învatat la curs?
R: Tot.

 

Ce ți s-a părut cel mai greu în cadrul cursului?
Nu pot să spun că mi s-a părut ceva foarte greu, adică nu a fost nimic ce nu am reușit să înțelegem cu ajutorul explicațiilor instructorului ți mai ales adresându-i întrebări pentru că e normal ca el să nu știe exact ce nu am înțeles noi, de aceea este important să punem întrebări când nu am înțeles ceva.

cazuri de succes azimut vision 2
Sursă foto: Cristina Haisan

 

Te-a ajutat cursul în vederea obținerii actualului loc de muncă? (păstrarea/promovarea la locul de munca). În ce sens?
Da, cu siguranță. După cum am spus și la o întrebare anterioară, cursul m-a ajutat chiar de la primul pas, din timpul interviului, având o mare parte din informația necesară pentru a răspunde la întrebările din cadrul interviului. Și chiar și ulterior în interacționarea cu colegii de la muncă. Aveam emoții în privința asta, mă gândeam că poate nu o să pot să mă integrez în discuțiile lor, că nu o să înțeleg limbajul, prescurtările folosite etc. însă nu a fost cazul, m-am integrat foarte bine și repede atât în grup cât și în discuțiile din cadrul echipei de la locul de muncă și am fost foarte bine primită în echipă.


Ce lucruri studiate la curs ai folosit la locul de muncă?
Tot ce ține de Testare Manuală, având în vedere că momentan pe asta lucrez.

cazuri de succes azimut vision 3
Sursă foto: Cristina Haisan

 

Cât de mult a contat studiul individual și curiozitatea pe parcursul cursului?
100%. Ca în aproximativ orice domeniu ca să reușești trebuie să muncesti și acasă, să studiezi, să cauți, să exersezi, să aprofundezi. Deși la curs primești toată informația necesară, IT-ul este un domeniu în continuă schimbare, lucrurile evoluează și noi trebuie să fim la curent cu tot ce se schimbă. Trebuie să ne „actualizăm” în permanență, ca să zic așa.

 

Unde lucrezi în momentul de față? Pe ce post?
În momentul de față lucrez la Soft Vision pe Testare Manuală.

 

Ai început cu un internship în cadrul firmei sau direct cu un job?
Am început cu un internship de 3 luni.

 

Prin câte interviuri ai trecut la firma? Ai dat un test, ai arătat proiecte făcute de tine în cadrul interviului?
La firmă am trecut prin 2 interviuri în romana și engleză. Având în vedere faptul că marea majoritate a clienților sunt din strainătate a fost necesar un nivel conversațional de limba engleză. Am aplicat cu CV-ul, însă am avut grijă ca acesta să fie unul personalizat, astfel că mi-am cumpărat un template online și mi-am facut un CV diferit față de cele clasice.

Sursă foto: Cristina Haisan

Îți place actual locul de muncă? Este lucratul în IT ceea ce te așteptai?
Chiar mai mult. Îmi place foarte mult ceea ce fac, colegii, atmosfera, chiar este mai mult decat credeam.

 

Ce planuri ai pentru viitor? Unde te vezi peste 5 ani?
În viitor mă văd lucrând și pe Automation, având o bază solidă și experiență vastă în testarea manuală. Consider că întâi trebuie să pun baze solide și să dobândesc experiență pe testarea manuală și apoi să încep să mă dezvolt și în testarea automată.

 

Consideri că în acest domeniu este nevoie de o continuă perfecționare?
Da, absolut. După cum am spus industria IT-ului este într-o continuă schimbare, iar pentru o persoană care lucrează în domeniu este necesar să fie la curent cu toate aceste schimbări.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Clar, am și făcut-o deja.

cazuri de succes azimut vision 5
Sursă foto: Cristina Haisan

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt în căutarea cursurilor în domeniu și  vor să își schimbe locul actual de munca?
Să urmeze un curs pentru că nu este suficient să înveți acasă. Sunt multe noțiuni care nu pot fi găsite pe internet, iar în ceea ce privește partea practică cu siguranță tutorialele nu sunt suficiente plus că nu prea găsești tutoriale foarte explicative, iar dacă nu înțelegi ceva sau ai anumite nelămuriri/întrebări nu ai cum să găsești răspunsurile și explicațiile clare pe internet. Dacă pentru partea teoretică mai merge cât de cât cu informația de pe internet, pentru partea practică este nevoie de un instructor care să îți explice și să îți răspundă la întrebări.