Tel: +40 720 342 122

Povești de Succes – Cosmin Rogojină

Citește povestea de succes a lui Cosmin. A urmat cursul de C# Software Developer și apoi s-a angajat în domeniu.

Felicitări Cosmin!


 

Sursă foto: Cosmin Rogojină

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului? Ce studii ai urmat?
Înainte să încep cursul la voi am lucrat tot în domeniul IT, dar pe partea de hardware, adică mă ocupam de desfăcut calculatoare, componente și rețele. Facultate nu am făcut, am terminat doar liceul pe profil Electro-Tehnic, deci în principiu nu aveam nicio treabă cu acest domeniu.

 

De unde ai aflat de Azimut Vision?
Eu am avut o tendință pe partea de programare, am învățat ceva singur și pur și simplu am vrut să aprofundez aceste cunoștințe minime pe care le aveam. Pe voi v-am găsit pe internet, am căutat, am găsit mai multe firme care se ocupă cu astfel de cursuri, dar v-am ales pe voi.

 

Care a fost motivul pentru care te-ai hotărât să faci acest curs la noi?
Pur și simplu a fost vorba de feeling și mi-a plăcut și descrierea cursului. Eu am făcut C#, dar mai era și Java, HTML, CSS, de care chiar nu știam absolut nimic, dar erau foarte bine descrise. Toate informațiile le-am luat de pe site-ul vostru oficial și m-au ajutat foarte mult în luarea deciziei.

 

Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări?
Inițial nu aveam foarte multe așteptări pentru că neavând facultate, îmi doream să obțin o diplomă. Din acest motiv am și vrut să fac cursul, să am o diplomă care să ateste că sunt Junior Developer.

 

Cum a o fost interacțiunea cu instructorul?
Trainerul meu a fost Paolo, până și în prezent păstrez legătura cu el. Interacțiunea la curs a fost foarte, foarte bună. Pot spune că am avut și noroc, fiind o grupă mai mică de cursanți, eu îmi dădeam cel mai mult interesul, iar asta l-a făcut pe Paolo să-mi acorde mai multă atenție în ceea ce privea realizarea proiectului final. Încă mai sunt probleme pe care le întâmpin în prezent și îi cer ajutorul pentru a le rezolva împreună.

 

Ce ți-a placut / nu ți-a placut la curs?
Îți spun sincer, nu au existat lucruri care nu mi-au plăcut. Paolo a lucrat cu toți , dar a lucrat mai mult cu cei care și-au dat interesul și au arătat că își doresc să facă ceva, iar eu m-am aflat printre norocoși, astfel că nu am absolut nimic de reproșat cursului. Chiar nu pot să găsesc niciun motiv pentru care să spun că nu mi-a plăcut. Dacă ar fi însă cel mai mic motiv pe care aș putea să-l menționez, ar fi legat de partea cu teoria, dar asta e doar o părere personală pentru că mie nu-mi place teoria.

 

Ce ți s-a părut cel mai greu în cadrul cursului?
În acest domeniu e greu orice ai face și oricât de bun și experimentat ai fi. Întâmpini constant probleme de diferite feluri, dar trebuie să muncești și să ai ambiție. După cum ți-am zis, eu unele chestii le-am învățat singur, apoi mi-a fost mult mai ușor alături de Paolo, dar nu m-am gândit nicio secundă să cedez chiar dacă atunci când făceam cursul, aveam și un job separat. Veneam zilnic de la muncă și stăteam câte trei sau patru ore ca să lucrez pe tema de proiect. Mă pot mândri cu faptul că am avut un proiect care este funcțional și în momentul de față și lucrăm zilnic pe el.

 

Unde lucrezi în momentul de față? Pe ce post? Ai început cu un internship în cadrul firmei sau direct cu un job?
A fost direct full time job. După cum ți-am zis, aplicația pe care am dezvoltat-o la curs se bazează pe formulare dinamice, adică orice formular dintr-o companie poate fi transformat într-o formă digitală și am lucrat foarte mult la el. Acum pot să mă bucur că aplicația a fost integrată cu succes la noi la firmă și este folosită constant, ușurându-le foarte mult munca tuturor celor care se ocupă de partea informațioanlă. Sunt super încântat, atât eu cât și Paolo, mai ales că mi-am dorit să fac ceva care să folosească oricui.

 

Te-a ajutat cursul în vederea obținerii actualului loc de muncă? (păstrarea/promovarea la locul de muncă). În ce sens?
În timp ce făceam cursul eram deja angajat aici, deci nu pot spune că mi-a fost de folos pentru interviu, însă m-a ajutat să mă dezvolt în cadrul companiei. Dacă înainte de curs lucram pe partea de rețea și hardware, acum lucrez pe partea de dezvoltare.

 

Sursă foto: Cosmin Rogojină

Îți place actualul loc de muncă? Este lucratul în IT ceea ce te așteptai?
Îmi place, îți dai seama. Mai ales partea de dezvoltare, asta am vrut să fac mereu și de aceea am urmat și cursul vostru. I-am zis și lui Paolo că ar mai fi nevoie de un curs pentru că mi-ar plăcea să mai aprofundez cu el unele chestii pe care le fac la muncă.

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Da, am și recomandat, în special predat de Paolo.

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt în căutarea cursurilor în domeniu și vor să își schimbe locul actual de muncă?
Dacă este într-adevăr drumul pe care și-l doresc să-l facă în viitor, prin muncă și dăruire vor avea un succes extraordinar de mare. Le va schimba definitiv viața, modul de a lucra și absolut tot. Pur și simplu nu trebuie să cunoști chestii tehnice sau să faci facultate, trebuie doar să îți dorești. Oricine o poate lua de la zero, eu am luat-o de la zero, sunt un exemplu concret care stă chiar în fața ta. Deci dacă îți dorești cu adevărat acest lucru, nu ai cum să nu reușești.