Tel: +40 720 342 122

Povești de succes – Bogdan Rus

Citește povestea de succes a lui Bogdan. A urmat cursul de Software Tester și apoi s-a angajat în domeniu.
Felicitări Bogdan pentru curajul de a-ți schimba domeniul de activitate! 

 

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului? Ce studii ai urmat? Ce te-a determinat să urmezi un curs de IT?
Am terminat Facultatea de Farmacie și am activat în domeniu o perioadă de 5 ani. Înainte de a alege facultatea pe care vreau să o fac oscilam între IT și farmacie. Am ales în cele din urmă Facultatea de Farmacie, însă după ce am activat această perioadă de timp în domeniu, am realizat că nu este cum aș fi vrut eu și astfel am decis să mă întorc la cealaltă opțiune, IT-ul. Am ales să urmez un curs, deoarece facultatea ar dura prea mult timp, costurile ar fi mai ridicate și am considerat că un curs, defapt două, deoarece am urmat atât cursul de Testare Manuală cât și cel de Testare Automată, sunt mai potrivite pentru mine la momentul actual.

 

Care a fost motivul pentru care te-ai hotărât să faci acest curs la noi?
Ca să fiu sincer m-am orientat în mare parte după perioada de timp, orele și zilele în care se desfășurau cursurile și din acest punct de vedere v-am ales pe voi. Un alt aspect care a cântărit destul de mult în alegerea furnizorului de cursuri au fost demo-urile la care am participat. La cel organizat de către voi, instructorul care a sustinut demo-ul m-a atras spre voi, ca să zic așa, deoarece, spre deosebire de prezentările altor firme unde mesajul era parcă ceva de genul hai veniți la noi, deoarece avem atâtea, avem de toate etc., instructorul vostru nu doar că a prezentat foarte frumos, dar părea sincer, iar modul în care ne răspundea la întrebări era mai personal, nu ca în celelalte părți unde parcă aveau un text prestabilit de la care nu se abăteau. Cu instructorul vostru totul a fost ca o conversație mai mult, nu un text prestabilit și atât.

 

 

Sursă foto: Bogdan Rus

Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări?
Da, am vrut să învăț cât mai multe lucruri noi și să am sprijin la fiecare pas din partea instructorului, lucru care s-a și întâmplat.

 

Cum ai comunicat cu instructorul?
Foarte bine, ne ajuta mereu. Chiar și în afara cursului ne răspundea la orice întrebări aveam și ne ajuta oricând aveam nevoie.

 

Ce ți-a plăcut / nu ți-a plăcut la curs?
Nu pot să mă plâng că nu mi-ar fi plăcut ceva. Mi-a plăcut cursul în general și modul de predare al instructorului.

 

Ce consideri că ți-a folosit cel mai mult din ce ai învățat la curs?
Cam tot mi-a folosit. Cel mai des folosesc la muncă partea de test case, deci m-a ajutat mult faptul că am știut de la curs structura, unde trebuie să mă orientez, ce să fac etc. Consider că tot ce am învățat a fost foarte util, însă ce este foarte important, mai ales la cursul de Testare Automată, este să fii prezent la toate cursurile, dacă lipsesti la unele cursuri este foarte greu să recuperezi după, însă și din acest punct de vedere, instructorul ne-a fost alături oricând aveam întrebări și nelămuriri.

 

Ce ți s-a părut cel mai greu în cadrul cursului?
Poate terminologia, toate cuvintele specifice. Oarecum mi s-a părut greu, deoarece nu le cunoșteam și durează până îmi intră în obișnuință ca să zic așa, dar cu exercițiu cu siguranță o să le stăpânesc și o să mă obișnuiesc cu ele.

 

Te-a ajutat cursul în vederea obținerii actualului loc de muncă? (păstrarea/promovarea la locul de muncă). În ce sens?
Da, deoarece contează mult să ai o acreditare pentru ceea ce știi, o dovadă a cunoștințelor, iar faptul că ai urmat un curs în acest sens denotă că ești o persoană care își dorește să facă asta și depune măcar un minim de efort în acest sens. Chiar și la interviu, în cadrul acestuia știam răspunsurile la întrebări, deoarece studiasem la curs acele lucruri și astfel intervievatorul a constatat destul de repede acest lucru și consider că din acest motiv lista de întrebări clar a fost mai redusă ca și număr decât în cazul altor persoane care nu aveau toate acele cunoștințe și acest lucru se observa.

 

Sursă foto: Bogdan Rus

Ce lucruri studiate la curs ai folosit la locul de munca?
În mare parte am folosit partea legată de test-case-uri și desigur bazele testării, lucrez de destul de puțin timp, prin urmare nu am reușit încă să folosesc tot ceea ce am studiat, însă cu siguranță o să mă întâlnesc cu toate lucrurile pe care le-am studiat la curs. Am mai folosit și partea de sanity, smoke tasting, partea de regression etc. Chiar am observat la muncă că spre deosebire de alte persoane care nu au urmat un curs de specialitate în acest sens dețin mai multe informații și cunoștințe care mă ajută și îmi oferă mai multă credibilitate în fața angajatorului și prin urmare încrederea acestuia de a îmi încredința mai multe responsabilități. Totodată cursul m-a ajutat și în vederea trecerii peste perioada de training, angajatorul văzând că eu deja dețin acele cunoștințe m-a introdus direct în job-ul propriu zis, fără a fi necesară acea perioadă de training.

 

Cât de mult a contat studiul individual și curiozitatea pe parcursul cursului?
A contat foarte mult. Ca să poți să stăpânești informația, să o stochezi, să o întipărești bine în minte este necesar să exersezi cât mai mult, iar ca să te dezvolți trebuie să cauți informații noi, să înveți încontinuu.

 

Unde lucrezi în momentul de față? Pe ce post?
Sunt junior tester la Quantic Lab.

 

 

Ai început cu un internship în cadrul firmei sau direct cu un job?
Am început pe un post de trainee, ulterior a avut loc o evaluare și am trecut pe un post de junior tester.

 

Prin câte interviuri ai trecut la firmă? Ai dat un test, ai arătat proiecte făcute de tine în cadrul interviului?
Am avut parte de câteva interviuri și 3 teste pentru acest job. Desigur am mai avut câteva interviuri și la alte firme.

 

Iti place actual locul de munca?
Da, e chiar ok. E altceva fata de ceea ce faceam in domeniul farmaceutic, e o cu totul alta lume. Este ceea ce imi doream.

 

Ce planuri ai pentru viitor? Unde te vezi peste 5 ani?
Să continui tot pe partea de testare, desigur îmi doresc să lucrez și pe partea de testare automată.

 

Consideri ca în acest domeniu este nevoie de o continuă perfecționare?
Clar trebuie să înveți în permanență, asta dacă vrei să evoluezi, dacă în schimb vrei să rămâi la același nivel la care ești atunci nu este necesar, însă eu consider că trebuie să fii la curent cu toate schimbările și evoluțiile din domeniu, dar asta ține de fiecare.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Da, chiar am și recomandat cursul unor prieteni, le-am spus că totul a fost ok și i-am încurajat în acest sens. Le-am spus că nu se compară cursurile online clasice cu un curs la care ai și un instructor care te îndrumă și te ajută oricând ai nevoie, indiferent că e un curs la sediu sau pe diverse plaforme online, atâta timp cât acel curs este ținut live de un instructor și poți interactiona în permanență cu el.

 

Sursă foto: Bogdan Rus

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt în căutarea cursurilor în domeniu și vor să își schimbe locul actual de muncă?
Cu siguranță i-aș încuraja. E greu într-adevăr, mai ales când nu ai avut tangențe cu acest domeniu, dar dacă îți dorești cu adevărat și muncești pentru asta ai toate sansele de reușită. Este nevoie de timp, voință și dedicare, deoarece sunt multe lucruri noi pe care trebuie să le înveți, dar la final merită.