Tel: +40 720 342 122

Povești de succes – Bianca Sas

Bianca a urmat cursul de Business Analysis și în prezent lucrează ca IT Project Manager. Citește mai jos povestea ei de succes. Felicitări și mulțumim pentru interviu!

 

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului? Ce studii ai urmat?
Am studiat Inginerie Peisagistică în cadrul USAMV din Cuj-Napoca, iar  în timpul în care am făcut cursul lucram la o companie specializată pe turism și organizare de evenimente, iar eu eram în departamentul de Organizare Congrese Medicale.

 

De unde ai aflat de Azimut Vision?
Efectiv am început să caut pe internet cursuri în domeniul IT pentru că atât fratele meu cât și unchiul meu își schimbaseră domeniul de activitate și mi-au făcut o reclamă foarte bună în sensul că erau foarte liniștiți și foare ok din punct de vedere financiar, iar atunci am zis că și eu pot. Așadar, am căutat cursul pe internet, am găsit site-ul companiei voastre, m-am uitat puțin peste opțiunile de curs și am ales ceva ce m-am gândit că era mai aproape de ceea ce făceam eu. În sensul că eram cumva un Project Manager la fosta companie, iar cursul de Product Owner mi-a dat senzația că ar putea transpune lucrurile și nu aș lua-o chiar de la zero. Cam acesta ar fi principalul motiv pentru care v-am ales.

 

Sursă foto: Bianca Sas

Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări?
Sincer, eu nemaiavând nicio legătură cu domeniul IT nu știam la ce să mă aștept, dar faptul că am văzut că instructorii sunt specialiști care practică meseria aceasta, m-am gândit că mi-ar fi mult mai ok decât să mă duc la o școală de IT unde să am foarte multă teorie, să nu îmi fie predată de specialiști în domeniu și să nu fi înțeles foarte bine chestiile practice. Eu cred că mi-au fost îndeplinite toate așteptările. Trainerul meu a fost chiar un Product Owner care activa în domeniu la o companie din Cluj și ne-a explicat foarte multe lucruri pe care le făcea zi de zi, iar asta cred că m-a ajutat foarte mult. Și partea teoretică m-a ajutat și cred că a fost un curs foarte interesant și eram mândră de mine că după serviciu reușeam să mă mai concentrez și să mai înmagazinez informația.

 

Cum a o fost interacțiunea cu instructorul?
A fost totul foarte ok pentru că ne explica mereu lucrurile pe care nu le înțelegeam. De fiecare dată după ce trecea de partea teoretică, se asigura că înțelegem semnificația termenilor și ne ajuta foarte mult cu exemple pentru fiecare. În plus, în anumite ședințe a avut invitați din corporația în care lucra și ne-au povestit și ei la rândul lor experiența de care au avut parte și ne-au răspuns tuturor întrebărilor. Deci mi s-a părut că a fost un trainer foarte bun și interacțiunea a fost super.

 

Ce ți-a plăcut / nu ți-a plăcut la curs?
Mi-a plăcut foarte mult faptul că trainerul a fost extrem de deschis și ne-a explicat totul prin exemple reale din viața de zi cu zi ca să ne dăm seama exact cum funcționează cu adevărat lucrurile. Echipa cu care am făcut cursul a fost de asemenea foarte ok, am fost chiar foarte închegați de la început, puteam să discutăm foarte lejer și liber unii cu ceilalți și asta cred că a făcut și cursul să pară mai ușor pentru că ne simțeam bine unii în compania celorlalți. Ce nu mi-a plăcut, nu pot spune că ține neapărat de curs, ci faptul că mergeam la curs direct după programul de serviciu și la un moment dat mi s-a suprapus cu mai  multe proiecte pe care le aveam în derulare la locul de muncă. Dar repet, acest aspect ținea doar experiența mea personală, nu de curs în sine sau de partea organizatorică.

 

 

Cât de mult a contat studiul individual și curiozitatea pe parcursul cursului?
Eu sunt adepta faptului că acest aspect contează foarte mult pentru că nici la școală nici în viață nu primești totul pe tavă și faptul că tu vrei să studiezi și îți propui să te concentrezi și să înveți despre chestia asta și să cercetezi mai mult, contează. Deci sunt de părere că e un domeniu foarte vast și conține foarte multe lucruri de învățat, așa că e destul de greu să le acoperi pe toate într-un curs de câteva zeci de ore fără muncă individuală.

 

Unde lucrezi în momentul de față? Pe ce post? Ai început cu un internship în cadrul firmei sau direct cu un job?
Lucrez la Emerson SRL și postul pe care îl ocup momentan este de IT Project Manager. Am început direct cu un full time job.

 

Sursă foto: Bianca Sas

La câte firme ai aplicat înainte de a obține acest job?
După ce am terminat cursul am încercat să aplic la câteva internship-uri, dar după aproximativ o lună a început pandemia așa că nu s-a mai mișcat nimic pe această piață, nimeni nu mai făcea angajări, deci am avut o pauză de vreo doi ani de zile până s-au calmat lucrurile.

 

Te-a ajutat cursul în vederea obținerii actualului loc de muncă? (păstrarea/promovarea la locul de muncă). În ce sens?
Da, la interviu am vorbit puțin despre curs, au văzut că am cumva o inițiere în domeniu și faptul că știam noțiunile și aveam o idee despre cum se desfășoară munca, m-a ajutat.

 

Prin câte interviuri ai trecut la firmă? Ai dat un test, ai arătat proiecte făcute de tine în cadrul interviului?
La actuala companie am avut trei interviuri, dar doar unul dintre acestea a fost cel tehnic care a durat o oră. S-a desfășurat în limba engleză, am primit foarte multe întrebări despre ceea ce făceam eu la momentul actual să vadă exact care este experiența mea profesională și dacă se pliază pe poziția pentru care mă intervievau.

 

Îți place actualul loc de muncă? Este lucratul în IT ceea ce te așteptai?
Având în vedere că sunt nouă în acest domeniu, pot spune că îmi place, încă învăț pentru că am foarte multe lucruri de învățat. De multe ori când am senzația că în sfârșit am învățat ceva, abia în timpul unor ședințe realizez că de fapt nu e așa cum credeam, dar da, este un domeniu în care înveți mult, compania mea promovează evoluția personală și îmi place ce fac. Dacă este să fac comparație cu fostele locuri de muncă, sunt mult mai relaxată, liniștită și nu mai sunt așa stresată cum eram înainte.

 

 

Ce planuri ai pentru viitor? Unde te vezi peste 5 ani?Îmi doresc să continui în acest domeniu. Mi se pare că este de viitor și tocmai acesta a fost motivul pentru care m-am decis să urmez și cursul vostru, pentru a-mi da startul. Poate o să am ocazia de a evolua și să fac și alte cursuri pentru că există numeroase oportunități.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Sincer, eu după ce am început cursul am mai avut un prieten care a venit la recomandarea mea și tuturor celor care mă întreabă despre curs le recomand să-l facă pentru că în domeniul IT nu ai neapărat nevoie de o diplomă, fiindcă pe parcursul interviurilor oamenii își dau seama de abilitățile tale și de ceea ce știi să faci.

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt în căutarea cursurilor în domeniu și vor să își schimbe locul actual de muncă?Eu recomand tuturor această schimbare. Știu că este o decizie pe care trebuie să o rumegi ceva timp pentru că și mie mi-a luat vreo 2-3 luni în care m-am tatonat cu ideea, mi-am luat inima în dinți, m-am gândit și din perspectivă financiară, dar dintre toate persoanele cu care am interacționat până acum și au urmat o reconversie profesională în domeniul IT, toți erau foarte încântați și mulțumiți de decizia pe care au făcut-o. Este un domeniu care o să meargă foarte bine mulți ani de acum înainte, toată lumea se tehnologizează și încearcă să fie mai rapidă și există foarte multe oportunități. Așa că odată ce ai reușit, chiar dacă începi cu un internship, cred că îți permiți o marjă de eroare de câteva luni de zile în care să pui osul la treabă și să tragi puțin de tine pentru că îți va fi mult mai bine pe viitor.