Tel: +40 720 342 122

Povești de succes – Andrei Berei

După ce a urmat cursul de Testare Automata, Andrei s-a angajat ca software tester. Citește mai jos povestea lui de succes.

Felicitări și mulțumim pentru interviu.

 

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului? Ce studii ai urmat?
Am terminat Facultatea de Finanțe și Bănci, iar înainte să încep cursul la voi am lucrat în domeniul construcțiilor.

 

De unde ai aflat de Azimut Vision?
Am făcut în trecut și cursul de Inițiere în IT la voi și am aflat că aveți și cursuri de Testare.

 

Care a fost motivul pentru care te-ai hotărât să faci acest curs la noi?
Tocmai faptul că mi-a plăcut foarte mult cursul de Inițiere, mi-a plăcut trainerul și modul în care au decurs orele, iar acesta a fost motivul pentru care m-am hotărât să urmez și cursul de Testare Automată tot la voi, mi s-a părut totul foarte interesant.

 

Sursă foto: Andrei Berei

Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări ?
Nu pot spune că am avut foarte mari așteptări pentru că nu știam despre ce e vorba, însă pe parcursul cursului mi-au fost foarte tare depășite toate așteptările și am învățat foarte multe lucruri, spre surprinderea mea.

 

Cum a o fost interacțiunea cu instructorul?
A fost foarte, foarte în regulă. Mi-a plăcut că ne-a explicat totul și că nu ne-a pus să învățăm foarte multă teorie sau să scriem foarte mult, ci s-a mers constant  pe cât mai multe exerciții, tocmai pentru a se prinde ceva de noi.

 

Ce ți-a placut / nu ți-a placut la curs?
Sincer să fiu, nu au existat lucruri neplăcute la curs. Mi-a plăcut totul foarte mult și trainerul a fost deschis cu noi, ne-a ajutat foarte mult. De fiecare dată când aveam anumite probleme la curs, ne-a ajutat pe toți în parte și mai mult decât atât, ne-a încurajat să ne ajutăm reciproc tocmai pentru a vedea dacă am înțeles exact ce trebuie să facem.

 

Ce ți s-a părut cel mai greu în cadrul cursului?
Nu a fost niciun moment în care mi s-a părut ceva greu în cadrul cursului și chiar dacă a fost, trainerul m-a ajutat să trec peste el.

 

Cât de mult a contat studiul individual și curiozitatea pe parcursul cursului?
Contează foarte mult studiul individual. În timpul scurt în care se fac cursurile nu poți să înveți absolut tot și nici trainerul nu poate să facă totul, de aceea trebuie și puțină individualitate la învățat.

 

 

Unde lucrezi în momentul de față? Pe ce post? Ai început cu un internship în cadrul firmei sau direct cu un job?
Lucrez la Netex România pe postul de QA, am început direct cu un job.

 

La câte firme ai aplicat înainte de a obține acest job ?
Am aplicat la mai multe firme, dar am avut norocul să reușesc aici. La acel moment, firma avea nevoie de un QA și am decis să aplic.

 

Te-a ajutat cursul în vederea obținerii actualului loc de muncă? (păstrarea/promovarea la locul de muncă). În ce sens?
Da, m-a ajutat foarte mult. Imediat după ce am fost angajat aici, mi s-a cerut să fac niște teste automate și am fost felicitat pentru faptul că am înțeles ce trebuie să fac și am reușit să le rezolv destul de repede.

 

Prin câte interviuri ai trecut la firmă? Ai dat un test, ai arătat proiecte făcute de tine în cadrul interviului?
A fost un singur interviu, unul foarte simplu. Pot spune că a fost mai mult o discuție liberă în care am fost întrebat și lucruri despre mine, nu doar chestii tehnice.

 

Îți place actualul loc de muncă? Este lucratul în IT ceea ce te așteptai?
Îmi place foarte mult locul de muncă și pot spune că mi-au fost depășite toate așteptările legate de domeniul IT. Niciodată nu am crezut lucrurile care se spuneau despre acest domeniu, însă odată ce am ajuns în această companie mi-am dat seama câte beneficii sunt și câtă liniște și pace, comparativ cu locurile de muncă pe care le-am avut în trecut. M-am întâlnit și cu foști colegi de muncă și toată lumea mi-a spus că eu nu mai îmbătrânesc, că par din ce în ce mai tânăr. E totul altfel, deoarece programul e foarte diferit, lejer, nu există stres sau agitație.

 

Ce planuri ai pentru viitor? Unde te vezi peste 5 ani?
Vreau să rămân în domeniu și vreau să mai învăț.Vorbind cu alți colegi de lucru care sunt pe Java, mi-am dat seama că mi se pare foarte interesantă și mi-ar plăcea să învăț și această parte. Îmi doresc să-mi extind cunoștințele cât mai mult pentru că domeniul IT este de viitor.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Da, am și recomandat deja altor persoane.

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt în căutarea cursurilor în domeniu și vor să își schimbe locul actual de muncă?
Le recomand să nu le fie frică să înceapă o carieră nouă. Și eu am avut această frică și poate că va fi o perioadă mai lungă până reușești să ajungi într-o companie de IT, dar după ce ajungi aici, ți se vor schimba toate orizonturile. Le recomand de altfel, să nu învețe doar ce se predă la curs, ci să mai facă și singuri pe lângă, să se intereseze cât mai mult și să învețe pentru că astfel le va fi mult mai ușor să înțeleagă totul.