Tel: +40 720 342 122

Povești de succes – Alexandra Pop

Citește povestea de succes a Alexandrei. A urmat cursul de Front-End Developer și apoi s-a angajat în domeniu.
Felicitări Alexandra pentru toată munca depusă, pentru pașii pe care i-ai făcut pentru a avea un job în IT!
Cu siguranță vei ajunge un Front-End Developer de succes!

 

În ce domeniu ai activat înainte de începerea cursului? Ce studii ai urmat?
Înainte de curs am lucrat la Blitz pe partea de call center.
Am făcut liceul de mate-info, astfel că primele cursuri, partea de HTML îmi era familiară, dar partea de CSS și JavaScript a fost ceva nou pentru mine.

 

De unde ai aflat de Azimut Vision ?
Am aflat în anul trei de facultate când am făcut partea de practică, eu am făcut și un curs de Web Design la voi pentru începători.

Sursă foto: Alexandra Pop

 

Care a fost motivul pentru care te-ai hotărât să faci acest curs la noi?
Mi-am dorit să fac o schimbare și mi-am dorit să fac ceva pentru mine, având cunoștințe pe partea de Web Design.
Am lucrat la primul job pe partea de Web Design și am vrut să aprofundez partea aceasta de creare de site-uri și mi s-a părut că acest curs de Front-End mă va ajuta să-mi îmbogățesc cunoștințele, să pot să mă descurc, să fac un site de la zero, pentru că înainte utilizam WordPress-ul cu teme de la ei și îmi doream oarecum să pot să fac și de la zero un site. Acesta a fost motivul principal pentru care am vrut să fac un curs.

 

 Ce așteptări ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste așteptări?
Da, am avut așteptări de la curs. Mi-am dorit ca la finalul lui, să pot să fac un site de la zero și datorită Cristinei care ne-a luat pas cu pas, a avut răbdare cu noi, am reușit. E nevoie și de studiu individual, dar cu ajutorul ei, studiul de acasă și suportul de curs am reușit într-un final să pot să-mi fac site-ul pentru proiect.

 

 

 

 

 

 

 

Sursă foto: Alexandra Pop

Cum a fost interacțiunea cu instructorul?
Sincer, am fost foarte fericită când după primele cursuri, am văzut ce om fain este cu noi. Fiind la început au fost tot felul de întrebări prostești, gândesc acum că sunt, dar atunci mi se părea ceva normal să întreb anumite lucruri.
Ce mi-a plăcut foarte mult a fost că a avut foarte multă răbdare cu noi, ne-a explicat și de 100 de ori orice nelămurire am avut. Și-a dat silința, nu ne-a pus doar teoria și descurcați-vă … a avut răbdare, ne-a explicat, am înțeles ce trebuia să înțelegem. Cel puțin pe mine, partea aceasta m-a ajutat foarte mult și cu exercițiile pe care ni le-a dat ca să ne antrenăm. Deci, jos pălăria.

 

 

 

Ce ți-a plăcut / nu ți-a plăcut la curs?
Mi-a plăcut cum a fost structurat cursul, partea de exemple. Cu Cristina am făcut foarte multe exerciții, le verificam împreună și primeam feedback pentru ele.

Poate pe partea de exerciții dacă s-ar insista mai mult. Acum, eu știu că și teoria trebuie făcută, noțiuni importante ce trebuie știute, dar trebuia să fie puțin mai mult accent pe partea practică. Cel puțin eu, am făcut mult singură temele și exercițiile. Oricum, teoria o primim pe suport, iar dacă nu s-ar insista chiar așa mult pe anumite părți teoretice și se face mai multă practică ar fi mai bine, din punctul meu de vedere. Acum, eu gândesc așa în momentul în care am parcurs deja cursul și am văzut anumite lucruri. Probabil, dacă este o persoană la început, fără cunoștințe li se pare ok cum e cursul, pentru că și mie la început mi se părea că e în regulă.

 

 

Ce ți s-a părut cel mai greu în cadrul cursului?
Pentru mine partea de JavaScript a fost dificilă, pentru că aveam așa vagă idee de ceva gândire … logică, adică cumva pseudocod, „aveam habar din avion”, dar partea asta pentru mine a fost cam greuță și am stat acasă destul de mult ca să mă prind cum trebuie făcute anumite lucruri.

 

Sursă foto: Azimut Vision

 

 

Cât de mult a contat studiul individual și curiozitatea pe parcursul cursului?
Cel puțin pentru mine personal a contat să vin acasă, să mă uit peste ce ne-a explicat Cristina și peste ce am făcut la clasă efectiv, ca să pot să-mi însușesc noțiunile respective. Altfel nu cred că reușeam, dacă făceam strict doar orele de curs.

 

 

 

 

 

Unde lucrezi în momentul de față? Pe ce post? Ai început cu un internship în cadrul firmei sau direct cu un job?
În momentul acesta lucrez pe partea de Web Developer, pentru o companie pe creare de site-uri web. În principiu, ei se axează pe partea de WordPress, însă sunt anumite modificări la site-uri ce implică cod HTML. Oarecum, fac o parte din ceea ce am învățat la curs, dar e destul de mică partea, cel puțin deocamdată.
Deci, partea de creare de site-uri, plus ajutor pentru colegi, pe partea de suport tehnic. Asta fac în acest moment.

 

Prin câte interviuri ai trecut la firmă? Ai dat un test, ai arătat proiecte făcute de tine în cadrul interviului?
Am aplicat la mai multe job-uri pe partea de Front-End și până să ajung aici, efectiv am fost la două interviuri, acesta a fost al doilea. Ulterior am mai fost contactată și pentru partea de internship. În principiu pe asta m-am bazat, ca să pot ajunge într-o firmă, pentru că peste tot este nevoie de experiență.
Acum,  din moment ce am găsit postul acesta mă uit în ideea în care se ivește ceva mai strict pe domeniul ce mi l-am dorit, adică pe partea de Front-End. Nu pot să zic că nu sunt mulțumită în acest moment, dar parcă mi-aș fi dorit mai mult să fiu pe partea de Front-End, decât doar WordPress, ca să zic așa.

 

Îți place locul actual de muncă? Este lucratul în IT ceea ce te așteptai?
Îmi place locul de muncă. Nu pot să zic că nu sunt bucuroasă că am găsit postul acesta, doar că, în sufletul meu parcă mi-aș fi dorit mai mult să fie partea de Front-End.
Deci, sunt foarte mulțumită că l-am găsit destul de repede, față de cum mă așteptam. Adică, în vreo două săptămâni am reușit să fiu angajată, dar mi-aș fi dorit să fie mai mult pe partea de Front-End, ceea ce am studiat.

Sursă foto: Alexandra Pop

 

Ce planuri ai pentru viitor? Unde te vezi peste 5 ani?
Deocamdată, până nu mi se va ivi o oportunitate mai bună voi rămâne aici, la job-ul acesta pentru a căpăta puțină experiență, pentru că așa cum am menționat mai devreme peste tot se cere experiență. Sunt posturi de junior, dar scrie minim doi ani experiență. Și atunci dacă tot am ocazia să îmi fac aici puțină experiență voi rămâne cel puțin pentru o perioadă aici, iar dacă după o vreme voi reuși să găsesc în altă parte pe partea de Front-End, mă voi duce cu siguranță mai departe. Am început să mă uit la framework-urile ce se solicită de către angajatori și așa încet, încet vreau să știu, pentru că aceste framework-uri sunt cerute, dar nu am avut până acum de a face cu ele și „nu știu exact cu ce se mănâncă”.

 

 

 

Ai recomanda cursul unor prieteni? Ce le-ai spune persoanelor care sunt în căutarea cursurilor în domeniu și vor să își schimbe locul actual de muncă?
Cu siguranță aș recomanda cursurile voastre. Din moment ce prima dată la primul curs de Web Design am fost mulțumită, am avut-o ca trainer pe Adela și mi-a plăcut foarte mult cum ne-a explicat, ce am învățat acolo și de asta am și revenit. Deci, cu siguranță dacă voi fi întrebată de către prieteni sau cunoștințe să le recomand un curs, vă voi recomanda pe voi. Iar, persoanelor care își doresc să facă un astfel de curs, le-aș zice că e foarte important să-și dorească cu adevărat și să muncească în sensul acesta, pentru că eu pe pielea mea am văzut că trebuie să mai faci și pe lângă dacă vrei să reușești și să știi cu adevărat niște lucruri, pentru că în momentul în care ți se predau ai impresia că știi, dar după trebuie să le aprofundezi puțin ca să le poți folosi mai departe.