Tel: +40 733 01 02 40

Java: ce este, la ce se folosește și cum poți deveni un Java Developer bun?

Java Software Engineer, Java Developer, Programator Java, Dezvoltator Java, Java Software Developer, Java Web Developer, Java Automation Test Engineer, Java Architect – sunt câteva dintre posturile vacante în domeniul IT pe care le întâlnești destul de des atunci când navighezi pe site-urile de joburi.

Este evident că specialiștii Java sunt foarte căutați de angajatori și de aici putem deduce că se bucură și de venituri și beneficii pe măsură atunci când sunt buni la ceea ce fac. Dar ce presupune de fapt această ocupație și ce trebuie să știi pentru a o putea practica?
Răspundem la aceste întrebări în articolul de azi.

 

Ce înseamnă Java?

Java este unul dintre cele mai populare limbaje de programare, fiind folosit în prezent de peste 9 milioane de specialiști IT din toată lumea, adică aproximativ 40% din numărul total de programatori – chiar dacă a fost lansat în urmă cu mai bine de 25 de ani, în anul 1995. Popularitatea sa se datorează în mare parte principiilor pe care a fost construit: să fie simplu, orientat pe obiect, familiar (are o sintaxă similară cu C și C++), robust, sigur, portabil, versatil, dinamic și să atingă performanțe înalte, cu scalabilitate ridicată.

 

La ce se folosește Java?

Dacă ai un smartphone pe care rulează Android, află că acesta este construit în Java, la fel ca și toate aplicațiile create pentru acest sistem de operare.

Așadar, dacă ai o idee genială de aplicație minunată pentru Android, o poți crea chiar tu dacă înveți Java. De asemenea, limbajul Java este foarte des întâlnit la jocurile pe calculator, aplicații desktop și diferite produse software destinate atât utilizatorilor individuali cât și proceselor din diferite industrii importante – sănătate, cercetare, apărare, finanțe, e-commerce și multe altele.

 

Ce este un specialist Java?

Fie că se numește programator, dezvoltator sau inginer, specialistul Java este o persoană specializată pe acest limbaj de programare. El poate colabora cu web developeri, ingineri software și alți profesioniști din domeniul IT pentru a integra Java în diverse aplicații, produse software și site-uri web.

Programatorii Java își folosesc cunoștințele și abilitățile pentru a crea, adapta, monitoriza, analiza, documenta și repara programe software care rulează pe diferite platforme. Practic, sunt implicați pe parcursul întregului ciclu de dezvoltare a unui produs și este extrem de important să înțeleagă și să stăpânească cele mai potrivite instrumente, metodologii și soluții pentru a rezolva probleme foarte specifice și a îmbunătăți atât performanța produselor, cât și experiența utilizatorilor.

 

Care sunt calitățile unui Java Developer bun?

Bineînțeles, programarea Java și cunoștințele solide despre tehnologiile adiacente sunt competențe vitale pentru un specialist Java. Dar pentru a fi un profesionist complet, este foarte important ca pregătirea tehnică să fie întregită de un set de trăsături de personalitate și soft skills.

Probabil cea mai valoroasă abilitate pe care trebuie să o aibă un specialist IT este cea de învățare continuă – în calitate de programator, indiferent de limbajul de programare cu care lucrezi cel mai mult, una dintre principalele condiții pentru a fi un specialist bun este să înveți și să te dezvolți continuu, să fii mereu la curent cu trendurile din domeniu și să te adaptezi ritmului avansului tehnologic. Într-un domeniu cu o dezvoltare atât de rapidă, este foarte ușor să rămâi în urmă atunci când nu îți faci un scop din a ține pasul.

De asemenea, vei avea nevoie de:
– răbdare,
– perseverență,
– abilități de rezolvare a problemelor,
– gândire critică,
– creativitate,
– abilități excelente de comunicare și de lucru în echipă – toate te vor ajuta să te integrezi mult mai ușor la locul de muncă, să fii mai productiv și mai eficient, să ai performanțe profesionale mai bune și să devii un membru indispensabil al echipei.

 

Cum poți deveni Java Developer?

Pe internet sunt o multitudine de resurse și informații care te pot ajuta să înveți singur un limbaj de programare. Articole, tutoriale, webinarii – un ocean de conținut digital îți stă la dispoziție pentru a învăța de sine stătător o mare varietate de abilități digitale.

Însă, dacă nu ai deja o bază solidă de cunoștințe informatice sau nu ești un autodidact desăvârșit, cel mai probabil vei întâmpina dificultăți în procesul de învățare și vei renunța înainte să-ți atingi scopul.

În orice moment consideri că îți dorești să-ți însușești doar conținuturi relevante, să înveți de la specialiști cu experiență vastă în domeniu și să ai parte de sprijin și îndrumare pas cu pas – echipa Școlii de IT Azimut Vision este pregătită pentru tine. Te așteptăm la cursul acreditat Java Developer din Cluj-Napoca sau Online Live – la care poți participa de oriunde te afli.

În timpul celor 100 de ore de instruire împărțite în cursuri și laboratoare, vei învăța tot ce trebuie să știi pentru a face cu încredere primii pași în noua ta carieră digitală și a aplica fără frică la job-uri entry-level de Java Developer. În urma absolvirii, vei obține o diplomă eliberată de Ministerul Educației și Ministerul Muncii care îți va spori șansele de angajare în domeniu.

Mentorii Azimut Vision îți vor fi alături pas cu pas și te vor ghida pe tot parcursul procesului de învățare astfel încât să poți învăța programare Java de la zero, chiar dacă nu ai mai avut până acum tangențe cu domeniul IT.

La sfârșitul cursului, vei putea beneficia de consiliere pentru a obține un job în domeniu și vei avea acces la pozițiile vacante ale partenerilor noștri din sectorul IT.

22 iunie 2021