Povesti de Succes – Diana Toma

Citeste povestea de succes a Dianei. Ea a urmat cursul de Front End Developer de la Brasov si apoi s-a angajat in domeniu.

Felicitari Diana si mult succes in continuare!

Felicitari Mihai pentru ca ai incredere in ei si ii incurajezi, nu doar le predai niste informatii.

 

Intrebare: In ce domeniu ai activat inainte de inceperea cursului? Ce studii ai urmat? Ce te-a determinat sa urmezi un curs de IT?
Raspuns: Ca si studii am terminat sociologia, de atunci si pana acum am activat in mai multe domenii, ultimul domeniu, cel de la care am si plecat, fiind cel bancar. Lucram in banca si am zis ca vreau altceva, era defapt un back-office pentru o banca mai mare si simteam nevoia de o schimbare. Lucram la un proiect unde nu prea era un volum mare de munca si ca o consecinta a acestui lucru era si faptul ca nu existau perspective reale de promovare din punctul meu de vedere. In prisma acestor aspecte am decis ca este necesara o schimbare si am profitat de faptul ca aveam timpi morti la locul de munca si m-am apucat sa invat singura HTML, CSS, Java Script etc si atunci am realizat ca mi se potriveste acest domeniu.

 

Care a fost motivul pentru care te-ai hotarat sa faci acest curs la noi?
Intr-o prima faza m-am inscris la un alt curs aici in Brasov, insa nu era acreditat de Ministerul Educatiei. Inainte de acest curs am invatat singura acasa si am inceput sa lucrez si la anumite proiecte chiar daca nu stiam ce ma asteapta si astfel am dat cu capul de anumite piedici, cum e si normal. Intre timp am inceput sa imi caut de munca in acest domeniu, aratandu-le potentialilor angajatori proiectele la care lucram. La firma la care lucrez acum am aplicat la un moment dat, nu am primit raspuns, astfel ca am decis sa ii sun pentru a primi un feedback. In urma acelei convorbiri am aflat ca nu m-au contactat pentru ca nu am nimic care sa ateste cunostintele mele, respectiv un liceu de informatica absolvit, o facultate sau un curs acreditat, de IT normal. Am cautat cursuri acreditate de Front-End si am gasit cateva optiuni, la Registrul Comertului, la voi, Azimut Vision si inca cateva firme care furnizau astfel de cursuri. Am facut o comparatie intre optiuni axandu-ma pe program, numarul de ore, durata, programa cursului si pe feeling si astfel am ales sa urmez cursul la Azimut Vision. Prin prisma costului m-am gandit ca se livreaza un continut de calitate si plec cu ceva de la curs, nu doar cu o diploma, iar acest lucru a reprezentat un alt criteriu important in alegerea cursului.

 

 

Ce asteptari ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste asteptari?
Eu invatand si singura inainte cautam oarecum si o confirmare a faptului ca ceea ce am invatat a fost ok. Desigur, mare parte din lucrurile pe care le-am invatat le-am regasit si in
curs, lucru normal, fiind un curs pentru incepatori, insa la aceste informatii s-au adaugat si multe informatii noi si plus valoare, Mihai raspunzandu-ne la toate intrebarile pe care le aveam si incerca mereu sa ne ajute.

 

Cum ai comunicat cu instructorul?
Am comunicat foarte bine. Ne-a raspuns la toate intrebarile. Ce mi-a placut a fost faptul ca si in situatia in care erau intrebari la care nu putea sa ne raspunda, fie ca nu era tocmai pe domeniul lui sau din alte motive, ne spunea ca momentan nu ne poate oferi un raspuns dar ca se va documenta, iar la urmatorul curs venea cu raspunsul la intrebarile noastre.

 

Ce ti-a placut / nu ti-a placut la curs?
Mi-a placut atmosfera degajata, mi-a placut ca ne-am inteles bine intre noi, ca am comunicat foarte usor atat intre noi cat si cu instructorul. Mi-a placut si structura cursului care a fost logica. O sugestie de imbunatatire ar putea fi legat de cursantii care deja vin cu un bagaj de cunostinte, sa li se ofere ceva extra de facut, desi fiind un curs pentru incepatori este de inteles faptul ca pentru persoanele care deja au un bagaj de cunostinte vor exista si informatii pe care deja le cunosc.

 

Ce consideri ca ti-a folosit cel mai mult din ce ai invatat la curs?
Pe langa informatii si lamuririle din partea instructorului, incurajarile lui Mihai ne-au ajutat destul de mult, cu siguranta. El vedea potential in noi si asta a contat foarte mult pentru ca daca tu nu te vezi capabil de a activa in domeniul asta poti sa faci 10 cursuri de IT ca tot nu o sa te angajazi, poate nici macar nu o sa aplici pentru un post. Faptul ca instructorul a crezut in noi, ca ne arata solutii de rezolvare ale unor probleme cu care veneam la curs, faptul ca ne-a ajutat sa ne dam seama ca nu trebuie sa fii cel mai destept din lume ca sa te angajezi in IT, ne-a inspirat incredere si ne-a facut sa intelegem ca atata timp cat noi ne dorim asta si muncim pentru asta avem sanse reale de reusita.

 

Ce ti s-a parut cel mai greu in cadrul cursului?
Nimic asa in mod deosebit.

 

Te-a ajutat cursul in vederea obtinerii actualului loc de munca? (pastrarea/promovarea la locul de munca). In ce sens?
La firma la care sunt acum am aplicat si inainte de curs insa neavand o diploma acreditata nu m-au chemat nici macar la interviu, astfel dupa ce am absolvit cursul am aplicat din nou la aceasta firma, am fost chemata la interviu, iar acum sunt angajata.

 

Ce lucruri studiate la curs ai folosit la locul de munca?
Mult CSS si HTML, JavaScript mai putin pentru ca lucram in WordPress, nu facem programare, facem web design.

 

Cat de mult a contat studiul individual si curiozitatea pe parcursul cursului?
Foarte mult. Este important sa ai curajul sa iei proiecte, sa incerci, sa exersezi, doar asa poti invata si te poti perfectiona. Cred ca cea mai buna metoda de a invata este lucrand.

 

 

Unde lucrezi in momentul de fata? Pe ce post?
Lucrez pe un post de web designer la o agentie de site-uri web, optimizare SEO si identitate vizuala din Brasov.

 

Ai inceput cu un internship in cadrul firmei sau direct cu un job?
Am fost angajata direct.

 

Prin cate interviuri ai trecut la firma? Ai dat un test, ai aratat proiecte facute de tine in cadrul interviului?
A fost un interviu initial mai complex, dar cu toate acestea nu am avut parte de un test pentru ca ei atunci cautau oameni fara experienta in WordPress. Apoi a avut loc un al doilea interviu care defapt a fost mai mult o confirmare a faptului ca vom incepe o colaborare.

 

Iti place actual locul de munca? Este lucratul in IT ceea ce te asteptai?
Da, chiar imi place. Imi place ca interactionez cu clientii, ca am propriul meu portofoliu de clienti. Imi place ca site-urile sunt diferite si ca apartin unor diferite domenii. Imi place ca am mereu ceva de invatat, ca am parte de provocari si ca nu am timp sa ma plictisesc.

 

Ce planuri ai pt viitor? Unde te vezi peste 5 ani?
Imi doresc sa evoluez cat mai mult in domeniul asta. Consider ca daca o sa imi placa si peste 5 ani ceea ce fac o sa raman tot pe webdesign.

 

Consideri ca in acest domeniu este nevoie de o continua perfectionare?
Cu siguranta da, cine ramane la acelasi nivel va fi depasit de tehnologie pentru ca apar tot timpul lucruri noi, site-urile se invechesc si ele, apar functionalitati noi. Cu siguranta trebuie sa inveti in continuare.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Da, as recomanda. Daca as afla pe cineva care doreste sa urmeze calea asta, cu siguranta.

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt in cautarea cursurilor in domeniu si vor sa isi schimbe locul actual de munca?
Sa aiba incredere in ei pentru ca totul porneste de la mind-set si daca isi doresc cu adevarat pot. Sa fie perseverenti si sa aiba incredere in ei, asta este cel mai important.