Cazuri de succes – Cristina Haisan

Dupa ce a urmat cursul de Software Tester sub indrumarea trainerului nostru Alex, Cristina s-a angajat ca si tester la o cunoscuta firma de IT din Cluj. Mai jos puteti citi povestea ei de succes sub forma de intrebari si raspunsuri.

Alex esti super, cum spun si cursantii.

Cristina iti dorim mult succes in cariera si in viata.

 

Intrebare: In ce domeniu ai activat inainte de inceperea cursului? Ce studii ai urmat?
Raspuns: Inainte de inceperea cursului am studiat Peisagistica.

 

Ce te-a determinat sa urmezi un curs de IT? A fost pentru aprofundarea cunostintelor deja existente sau pentru reconversie profesionala?
In timpul facultatii am fost diagnosticata cu astm si am dezvoltat alergie la plante lucru care contravenea cu ceea ce presupunea peisagistica, adica eram alergica tocmai la obiectul muncii ca sa spun asa, astfel am fost nevoita sa ma gandesc la reconversie profesionala si astfel am ales sa studiez Testare Software.

 

Care a fost motivul pentru care te-ai hotarat sa faci acest curs la noi?
Am ales sa urmez acest curs la voi, Azimut Vision, la recomandarea unui prieten care a urmat si el un curs tot aici si ulterior s-a angajat in domeniu.

cazuri de succes azimut vision

 

Ce asteptari ai avut de la acest curs? Au fost atinse aceste asteptari?
Nu prea stiam la ce sa ma astept, insa speram sa invat cat mai multe lucruri. Am fost placut surprinsa de modul in care s-a imbinat partea teoretica cu partea practica in cadrul cursului.

 

Cum ai comunicat cu instructorul?
Foarte bine. Alex este un instructor foarte bun, ne-a incurajat in permanenta sa punem intrebari, indiferent de cat de banale ni se par, sa fim curiosi, sa exersam, sa repetam si acasa ce invatam la curs, chiar a fost un instructor foarte bun, am comunicat foarte bine si usor.

 


Ce ti-a placut / nu ti-a placut la curs?
Ce mi-a placut la curs a fost faptul ca pe langa partea practica, extrem de importanta, am avut si partea teoretica in care am invatat foarte multe lucruri, a fost super faptul ca am primit toate acele informatii de baza care au fost foarte utile. Chiar si la interviu, aproximativ 70% din intrebarile discutate fie se regăseau in curs, fie au fost discutate in cadrul cursului.
Nu cred ca exista ceva ce nu mi-a placut.

 

Ce consideri ca ti-a folosit cel mai mult din ce ai invatat la curs?
R: Tot.

 

Ce ti s-a parut cel mai greu in cadrul cursului?
Nu pot sa spun ca mi s-a parut ceva foarte greu, adica nu a fost nimic ce nu am reusit sa intelegem cu ajutorul explicatiilor instructorului si mai ales adresandu-i intrebari pentru ca e normal ca el sa nu stie exact ce nu am inteles noi, de aceea este important sa punem intrebari cand nu am inteles ceva.

cazuri de succes azimut vision 2

 

Te-a ajutat cursul in vederea obtinerii actualului loc de munca? (pastrarea/promovarea la locul de munca). In ce sens?
Da, cu siguranta. Dupa cum am spus si la o intrebare anterioara, cursul m-a ajutat chiar de la primul pas, din timpul interviului, avand o mare parte din informatia necesara pentru a raspunde la intrebarile din cadrul interviului. Si chiar si ulterior in interactionarea cu colegii de la munca. Aveam emotii in privinta asta, ma gandeam ca poate nu o sa pot sa ma integrez in discutiile lor, ca nu o sa inteleg limbajul, prescurtarile folosite etc. insa nu a fost cazul, m-am integrat foarte bine si repede atat in grup cat si in discutiile din cadrul echipei de la locul de munca si am fost foarte bine primita in echipa.


Ce lucruri studiate la curs ai folosit la locul de munca?
Tot ce tine de Testare Manuala, avand in vedere ca momentan pe asta lucrez.

cazuri de succes azimut vision 3

 

Cat de mult a contat studiul individual si curiozitatea pe parcursul cursului?
100%. Ca in aproximativ orice domeniu ca sa reusesti trebuie sa muncesti si acasa, sa studiezi, sa cauti, sa exersezi, sa aprofundezi. Desi la curs primesti toata informatia necesara, IT-ul este un domeniu in continua schimbare, lucrurile evolueaza si noi trebuie sa fim la curent cu tot ce se schimba. Trebuie sa ne „actualizam” in permanenta, ca sa zic asa.

 

Unde lucrezi in momentul de fata? Pe ce post?
In momentul de fata lucrez la Soft Vision pe Testare Manuala.

 

Ai inceput cu un internship in cadrul firmei sau direct cu un job?
Am inceput cu un internship de 3 luni.

 

Prin cate interviuri ai trecut la firma? Ai dat un test, ai aratat proiecte facute de tine in cadrul interviului?
La firma am trecut prin 2 interviuri in romana si engleza. Avand in vedere faptul ca marea majoritate a clientilor sunt din strainatate a fost necesar un nivel conversational de limba engleza. Am aplicat cu CV-ul, insa am avut grija ca acesta sa fie unul personalizat, astfel ca mi-am cumparat un template online si mi-am facut un CV diferit fata de cele clasice.


Iti place actual locul de munca? Este lucratul in IT ceea ce te asteptai?
Chiar mai mult. Imi place foarte mult ceea ce fac, colegii, atmosfera, chiar este mai mult decat credeam.

 

Ce planuri ai pt viitor? Unde te vezi peste 5 ani?
In viitor ma vad lucrand si pe Automation, avand o baza solida si experienta vasta in testarea manuala. Consider ca intai trebuie sa pun baze solide si sa dobandesc experienta pe testarea manuala si apoi sa incep sa ma dezvolt si in testarea automata.

 

Consideri ca in acest domeniu este nevoie de o continua perfectionare?
Da, absolut. Dupa cum am spus industria IT-ului este intr-o continua schimbare, iar pentru o persoana care lucreaza in domeniu este necesar sa fie la curent cu toate aceste schimbari.

 

Ai recomanda cursul unor prieteni?
Clar, am si facut-o deja.

cazuri de succes azimut vision 5

 

Ce le-ai spune persoanelor care sunt in cautarea cursurilor in domeniu si  vor sa isi schimbe locul actual de munca?
Sa urmeze un curs pentru ca nu este suficient sa inveti acasa. Sunt multe notiuni care nu pot fi gasite pe internet, iar in ceea ce priveste partea practica cu siguranta tutorialele nu sunt suficiente plus ca nu prea gasesti tutoriale foarte explicative, iar daca nu intelegi ceva sau ai anumite nelamuriri/intrebari nu ai cum sa gasesti raspunsurile si explicatiile clare pe internet.

Daca pentru partea teoretica mai merge cat de cat cu informatia de pe internet, pentru partea practica este nevoie de un instructor care sa iti explice si sa iti raspunda la intrebari.